11-05-2020

HPE kondigt beschikbaarheid Greenlake Central aan

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise maakt de algemene beschikbaarheid bekend van HPE GreenLake Central. Het in december aangekondigde SaaS-platform biedt klanten een consistente cloudervaring voor data en applicaties. Dit gebeurt via een online single sign-on portal en operations console die de volledige hybride cloud beheert en optimaliseert.

Daarnaast voegt HPE dankzij partnerships met Cohesity en Qumulo databeheer en filestorage toe aan het As-a-Service-portfolio én colocatieservices met colocatieleveranciers.

Met de introductie van HPE GreenLake Central brengt HPE een selfservice-ervaring naar on-premise en off-premise omgevingen. Het platform biedt mogelijkheden en voordelen waarmee iedereen binnen een organisatie betere resultaten kan halen. Zo gebruiken organisaties het platform voor het monitoren van belangrijke doelen om daar vervolgens actie op te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan doelen voor security, capaciteit, compliance en resourcegebruik. Organisaties hebben ook toegang tot eigen verbruikscijfers en -analyses om de workloadverdeling te optimaliseren op basis van de voor hun belangrijkste factoren zoals kosten, besturing of afhankelijkheid van andere systemen.

Cloudautomatisering en -orkestratie
Bovendien verzorgt HPE GreenLake Central cloudautomatisering en -orkestratie, waardoor developers zich binnen het platform kunnen voorzien van virtuele machines of webservers. Het platform geeft developers en bedrijfsleiders de keuzevrijheid over welke tools ze willen gebruiken om applicaties te bouwen en waar en hoe ze hun workloads en data willen plaatsen. Bovendien betalen organisaties alleen voor daadwerkelijk verbruik.

Services voor colocatiefaciliteiten
HPE GreenLake met colocatie combineert naar eigen zeggen voordelen van een publieke cloudervaring met behoud van volledige controle over de IT via mogelijkheden van colocatie. Dit ontlast klanten van kapitaaluitgaven en het beheren van een datacenter in eigen pand. HPE werkt hiervoor samen met een aantal colocatieleveranciers.

Tags:

Cloud, Data, SaaS

Company:

HPE

Partners