08-05-2020

SAS zet AI en analytics in voor in kaart brengen en bestrijden van coronapandemie

Deel dit bericht

De wereld is naarstig op zoek naar een oplossing voor het coronavirus. SAS stelt via de COVID-19 Data Analytics Resource Hub gratis informatiebronnen beschikbaar aan organisaties en particulieren wereldwijd. Het doel is om ze te informeren, ondersteunen en inspireren in de strijd tegen het coronavirus. Via de online portal kunnen zij de innovatieve analytics-technologie van SAS inzetten, waar deze het hardst nodig is.

De COVID-19 Resource Hub van SAS biedt een verzameling van gratis informatiebronnen en tools, die de kracht van analytics inzet om de pandemie aan te pakken in drie stadia: Respond, Recover en Reimagine. Gebruikers kunnen data over COVID-19 verkennen, actuele wereldwijde statistieken raadplegen en, misschien nog wel belangrijker toegang krijgen tot geavanceerde analytics-software om nieuwe trends en inzichten te ontdekken.

Data verkennen en visualiseren
SAS stelt real-time informatie over COVID-19 beschikbaar aan leden van de analytics-community en andere geïnteresseerden. Zij kunnen deze data verkennen via het Coronavirus Dashboard Report, dat voorziet in dynamische datavisualisatie op basis van SAS Visual Analytics. Gebruikers kunnen actuele statistieken raadplegen in de vorm van interactieve diagrammen en grafieken en een beroep doen op drill down-mogelijkheden voor nadere informatie over de status, locatie en verspreiding van het coronavirus. Daarnaast kunnen ze trendanalyses uitvoeren om besmettingsgevallen over de hele wereld inzichtelijk te maken.

De nieuwe Data Discovery Environment biedt 30 dagen lang gratis toegang tot SAS Viya. Analisten en data-experts kunnen gebruikmaken van dashboards, gedetailleerde rapporten en actuele data over het coronavirus afkomstig uit bronnen als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), National Health Council en Centers for Disease Control and Prevention. Via deze applicatie kunnen gebruikers krachtige voorspellende modellen, prognoses en rapporten ontwikkelen met behulp van machine learning, data mining, optimalisatie en model management. Het bijbehorende Data Discovery Learning Portal biedt toegang tot gratis trainingen en video’s die gebruikers op weg helpen met hun analyses en ontdekkingen ten aanzien van COVID-19. Voor studenten en professionals die hun analytische vaardigheden willen uitbreiden biedt de COVID-19 Resource Hub van SAS legio flexibele trainingsmogelijkheden, zoals webinars, uitgebreid aanbod aan Live Web-cursussen en breed scala aan gratis materiaal, zoals e-books, e-learning en 30 dagen gratis toegang tot SAS Learning Subscriptions en de SAS Academy for Data Science.


De macht van de grote getallen: samenwerking op het gebied van analytics
De COVID-19 Resource Hub brengt analytics-professionals uit alle delen van de wereld samen om data te verkennen, en biedt daarnaast toegang tot een schat aan waardevolle artikelen en blogs over het coronavirus en initiatieven van SAS

Gebruikers kunnen casestudy’s raadplegen om meer te weten te komen over hoe klanten en partners van SAS in alle delen van de wereld analytics inzetten voor het visualiseren van data, het opstellen van prognoses en datagestuurde besluitvorming. Daarmee leveren ze een bijdrage aan een betere en veiligere wereld tijdens en na de coronacrisis. Zo maakt Cleveland Clinic gebruik van voorspellende modellen om ziekenhuizen te helpen met het in kaart brengen van hun huidige en toekomstige behoeften, zodat ze beter kunnen plannen. Het Robert Koch Institute, de Duitse tegenhanger van het RIVM, was in staat om in slechts een paar dagen een prognoseplatform te ontwikkelen. Dit helpt met het bewaken en optimaliseren van de inzet van bedden met beademingsapparaten op intensive care-afdelingen.

COVID-19 Data Analytics Resource Hub
“SAS is ervan overtuigd dat kennis en inzichten de kracht van organisaties vergroot. De COVID-19 Resource Hub is onze manier om de analytics-community te informeren, ondersteunen en inspireren”, zegt Scott Calderwood, directeur Digital Experience bij SAS. “Nu particulieren en bedrijven zich gedwongen zien om zich aan de pandemie aan te passen, zetten we de kracht van analytics in bij het in kaart brengen van veelgevraagde hulpmiddelen, het voorspellen van de impact, het bijhouden van mogelijke besmettingen, het detecteren en bestrijden van fraude en het bevorderen van de volksgezondheid. Samen kunnen we uit deze crisis komen door gebruik te maken van betere data en effectievere, door analytics ondersteunde, besluitvorming.”

Wie zelf een bijdrage wil leveren, op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen of meer wil weten over hoe wereldwijde organisaties SAS Analytics gebruiken om de volksgezondheid te bevorderen, levens te redden en de pandemie te bestrijden, kan daarvoor terecht op de COVID-19 Data Analytics Resource Hub.

Partners