16-04-2020

Yellowfin 9.1 verbetert actiegebaseerde dashboards en Data Storytelling

Deel dit bericht

Yellowfin heeft de release van versie 9.1 aangekondigd, die de gebruikerservaring van analisten, ontwikkelaars en zakelijke gebruikers verder verbetert met actiegebaseerde dashboards, data storytelling en rapportage.

Volgens CTO Brad Scarff van Yellowfin richt deze release zich op een verbeterde gebruikerservaring voor alle gebruikers - analisten, ontwikkelaars en zakelijke gebruikers. "Voortbouwend op de dashboard- en data storytelling-mogelijkheden die vorig jaar in Yellowfin 9 zijn uitgebracht, bevat versie 9.1 verbeterde acties en meer mogelijkheden om organisaties te helpen bij het nemen van datagedreven beslissingen."

Verbeteringen in Yellowfin 9.1 zijn onder meer:
• Yellowfin Signals identificeert automatisch cruciale veranderingen in data en waarschuwt gebruikers zodat ze niets missen. Signals kan nu aan dashboards worden toegevoegd met een aanpasbare Signals-widget. De widget kan worden gefilterd om alleen signalen weer te geven die relevant zijn voor het dashboard waarop deze is geplaatst, zodat gebruikers onmiddellijk relevante inzichten kunnen zien.
• Action Buttons, geïntroduceerd in Yellowfin 9, stellen dashboardgebruikers in staat om gebeurtenissen te activeren en aangepaste workflows op dashboards uit te voeren. Op veler verzoek zijn actieknoppen nu ook beschikbaar in tabelrapporten. Andere verbeteringen in de rapportage zijn onder meer een nieuwe Sparkline Advanced Function en Formatter, die een nieuwe visuele manier biedt om prestaties binnen een tabelrapport over te brengen.
• Code Mode, geïntroduceerd in Yellowfin 9, geeft ontwikkelaars toegang tot de code van het dashboard om acties te integreren en de mogelijkheden van de dashboards uit te breiden met bekende codeertalen. In de 9.1-release zijn in Code Mode nu configuraties voor beheer en beveiliging toegevoegd, waaronder rolfuncties, om ervoor te zorgen dat code alleen wordt bewerkt door vertrouwde gebruikers.
• Vorig jaar zag Yellowfin 9 de release van de data storytelling-module Yellowfin Present, waarmee gebruikers datapresentaties kunnen delen met behulp van live en statische rapporten, video's, tekst en meer. De nieuwste update bevat nu de mogelijkheid om Present-presentaties op te slaan als Present Themes - een herbruikbaar formaat dat betekent dat een dia of presentatie één keer ontwerpen wordt en deze overal en altijd te gebruiken is.

Partners