16-04-2020

Qlik vergemakkelijkt integratie analytics in de cloud

Deel dit bericht

Qlik introduceert programma's die klanten meer keuze bieden en het eenvoudiger, gemakkelijker en kosteneffectiever maken om analytics in de cloud te integreren. De programma's bevatten nieuwe 'packaging' van Qlik Sense Enterprise met SaaS-only en Client-Managed opties. Daarnaast kunnen QlikView-klanten rechtstreeks Qlik Sense Enterprise SaaS gebruiken met de mogelijkheid om hun QlikView-documenten in de cloud te hosten.

Volgens Chief Product Officer James Fisher bij Qlik halen klanten graag profijt uit de schaalgrootte en kostenefficiëntie van analytics in de cloud. Tegelijkertijd willen ze gebruik maken van augmented en actionable analytics om inzichten om te zetten in acties. “Ons nieuwste Qlik Sense-aanbod en ons nieuwe Analytics Modernization Program zijn onder meer rechtstreeks gericht op het helpen van QlikView-klanten naar de cloud. Daardoor is het voor elke Qlik-klant eenvoudiger om cloudgebaseerde analytics toe te passen, te benutten en te profiteren van nieuwe kunstmatige intelligentie en cognitieve technologieën in hun gehele organisatie.”

Het Analytics Modernization Program biedt de klanten van QlikView:
• Uitgebreide toegang tot moderne Business Intelligence mogelijkheden die mogelijk worden gemaakt via Qlik Sense, zoals beheerde selfservice en uitgebreide mogelijkheden rondom augmented intelligence;
• De mogelijkheid om gebruik te maken van eerdere QlikView-investeringen en het vermijden van de kosten voor herontwikkelingen en onderbrekingen bij het integreren van moderne cloudanalyses, allemaal in hun eigen tempo;
• Een lagere Total Cost of Ownership van Qlik door de implementatie op SaaS en het automatiseren van licentiebeheer en rechten.

Qlik Sense-klanten profiteren ook van een breed scala aan nieuwe functies in de Qlik Sense release van april, waarmee ze de integratie van analytics via de cloud kunnen uitbreiden. Nieuwe elementen zijn onder andere acht nieuwe visualisatie- en dashboardverbeteringen, het rechtstreeks delen van grafieken en meldingen in de beheerconsole, verbeterde data file management en dataverbindingen voor data flow naar individuele Qlik Sense workflows.

Partners