14-04-2020

SAS helpt Robert Koch Instituut met platform voor behandeling COVID-19 patiënten

Deel dit bericht

Het Robert Koch Instituut (RKI) en de Deutsche Interdisziplinäre Vereinigung für Intensiv- und Notfallmedizin (DIVI) hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van een informatie- en forecasting-platform voor bedden op de intensive care met beademingsapparatuur dat een totaalbeeld geeft van de bestaande capaciteit en de vraag. SAS, marktleider in analytics, heeft het platform als partner van het RKI in slechts enkele dagen geïmplementeerd.

Aan de hand van analytics software toont het nieuwe informatiesysteem niet alleen de huidige bezetting van de intensive care-bedden, maar is het ook mogelijk om de verwachte vraag naar hulpmiddelen te voorspellen. Zo kunnen overheidsinstellingen en ziekenhuizen nu de inzet van mensen en (hulp)middelen vooraf aanpassen aan de verwachte vraag. Daarnaast zijn er interactieve rapportages over de huidige situatie beschikbaar die een betere planning van het zorgpersoneel en voorraden van o.a. mondmaskers en andere beschermingsmiddelen mogelijk maken.

Zo kan analytische software helpen bij het oplossen van een van de grootste uitdagingen tijdens een pandemie als SARS-CoV-2: het coördineren van de intensieve zorg op basis van prognoses, zodat personeel en middelen precies beschikbaar zijn waar en - het allerbelangrijkste - wanneer ze nodig zijn.

"SAS doet haar uiterste best om de wereld door deze crisis heen te helpen. Daarom hebben we besloten om, samen met het RKI als onze partner en onze toegewijde medewerkers, dit platform te bouwen. SAS heeft ervaring met oplossingen voor de gezondheidszorg en bedient vele organisaties in de sector", zegt Annette Green, Vice President DACH van SAS. "De talloze vergelijkbare projecten die we in het verleden hebben gedaan, zijn een indicatie van hoe onze toewijding. Maar de situatie was nooit zo kritiek en urgent als nu."

Tijdens het project werkte SAS samen met PRODYNA IT Consulting, één van de toonaangevende Europese bedrijven voor de ontwikkeling van specialistische cloud-diensten.

Tags:

Analytics

Company:

SAS

Partners