14-04-2020

Koch Industries rondt overname Infor af

Deel dit bericht

Koch Industries heeft de overname afgerond van het resterende deel van Infor, dat nog in handen was van Golden Gate Capital. Infor, een wereldwijde leider in zakelijke branchespecifieke cloudsoftware, is een belangrijk onderdeel van de technologische transformatie van Koch.

De bedrijven van Koch investeerden de afgelopen zes jaar meer dan 26 miljard dollar in technologische middelen, waardoor een wereldwijde portefeuille van bedrijven in meerdere bedrijfstakken is getransformeerd. Koch is niet alleen een belangrijke klant van Infor, maar sinds 2017 ook investeerder in de softwareleverancier. Het implementeert Infor-oplossingen in al zijn bedrijven op gebieden als enterprise resource planning, human resources, supply chain en financiële dienstverlening.

De overname biedt Koch belangrijke nieuwe mogelijkheden om zijn digitale transformatie te versnellen, terwijl Infor wordt voorzien van middelen en industriekennis om zijn expertise in bedrijfskritische software voor onder andere de productie-, distributie-industrie en detailhandel te blijven uitbreiden. Het Healthcare Operations Platform en de Interoperability Solutions van Infor vullen daarnaast de activiteiten van Koch in de gezondheidszorg aan, zoals de productie van ‘connected devices’ en ziekenhuisbenodigdheden, en de reiniging van medische producten.

Zelfstandige dochteronderneming
Infor is nu een zelfstandige dochteronderneming van Koch Industries en blijft onder het huidige managementteam werken vanuit het hoofdkantoor in New York City. De overname positioneert Infor als een van de meest kapitaalkrachtige technologiebedrijven. Infor heeft ongeveer 4 miljard dollar geïnvesteerd in productontwerp en -ontwikkeling om branchespecifieke CloudSuites te leveren die de meest uitdagende operationele problemen voor meer dan 68.000 klanten wereldwijd oplossen.

De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Goldman Sachs & Co. LLC, Rothschild, Inc. en Citigroup Global Market, Inc. dienden als financiële adviseurs voor Koch, en Jones Day diende als juridisch adviseur voor Koch. Morgan Stanley, BofA Securities en Credit Suisse waren financieel adviseur van Golden Gate Capital, en Kirkland & Ellis LLP en Nob Hill Law Group, P.C. waren juridisch adviseur van Golden Gate Capital.

Company:

Infor

Partners