26-03-2020

SAS Viya Cloud-platform ondersteunt Bright Cape Smart Industry Assistant

Deel dit bericht

Bright Cape heeft met SAS een Managed Application Service Provider-overeenkomst (MASP) gesloten. Hierdoor kan Bright Cape haar Smart Industry Assistant (SIA) oplossing transformeren naar een snelle, veilige cloudgebaseerde toepassing. Door de SIA-oplossing op het SAS Viya-platform te bouwen, kan Bright Cape de maakindustrie op een gestandaardiseerde manier helpen met het optimaliseren van hun Operational Equipement Effectiveness.

Een SAS MASP biedt zijn eigen analytische software op basis van het SAS Viya platform, aan als cloud-oplossing. Klanten van Bright Cape kunnen nu profiteren van de combinatie van kennis van Bright Cape, de analytische mogelijkheden van SAS en het flexibele leveringsmodel. Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over de kosten en de complexiteit die gepaard gaan met de implementatie van de software.

Verhoging duurzaamheid en winstgevendheid
SIA is in samenwerking met SAS ontwikkeld. Met de Smart Industry 4.0 Assistant kunnen afgekeurde producten in de maakindustrie worden voorkomen en de beschikbaarheid van de productielijn worden verhoogd. SIA kan van iedere individuele unit de kwaliteit van producten tijdens het productieproces voorspellen en een advies uitbrengen over welke handeling een operator moet uitvoeren om ‘non-quality’ van producten of stilstand van het productieproces te voorkomen.

Zo kan de operator tijdens het productieproces ingrijpen om te voorkomen dat een hele batch producten weggegooid moet worden of dure reparaties aan machines nodig zijn. Met SIA kunnen maakbedrijven de hoeveelheid afval halveren, de levenscyclus van hun assets verlengen en de downtime van hun machines terugdringen met 3 procent. Dat heeft niet alleen een positief effect op het milieu, maar verhoogt ook de omzet en winstgevendheid.

On-premise, hybrid en private cloud
De SIA-oplossing wordt nu aangeboden vanuit de cloud, zowel on-premise, hybrid als via een private cloud. De interface van SIA is simpel en gebruiksvriendelijk gemaakt, zodat in principe elke operator hiermee kan werken. Het maakt SIA tot een ‘plug-and-play’-tool die uiterst eenvoudig te gebruiken is. De operator kan hierdoor datagedreven beslissingen nemen, zonder dat hij of zij over specifieke data science of analytics kennis hoeft te beschikken.

SAS Viya platform
SAS levert het platform dat nodig is voor SIA en zorgt ervoor dat Bright Cape snel waarde uit data haalt. Met behulp van SAS Viya is het mogelijk om de data op een veilige, betrouwbare en snelle manier uit de verschillende machines en systemen te halen. Vervolgens worden de data geanalyseerd en de uitkomsten vertaald naar een gebruiksvriendelijke interface. Door de oplossing vanuit de cloud aan te bieden, zorgt Bright Cape voor een beter beheer, een hogere beschikbaarheid en snellere updates van de SIA-oplossing.

Company:

SAS, Bright Cape

Partners