24-03-2020

Quant Base lanceert interactief dashboard voor inzicht in COVID-19

Deel dit bericht

Om mensen en organisaties meer inzicht te geven in hoe het COVID-19 virus zich evolueert in Nederland kondigt Quant Base het COVID-19 data dashboard aan.

Met het interactieve dashboard kunnen mensen analyses maken en betere beslissingen nemen. Hierdoor is het data dashboard niet alleen interessant voor geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen, maar ook zeer bruikbaar voor organisaties die snel beslissingen moeten nemen vanwege het virus. Op deze manier geeft Quant Base organisaties en individuen onmiddellijk inzicht in de feitelijke situatie.

De gratis tool bestaat uit een interactieve kaart van Nederland en geeft gedetailleerd het aantal besmettingen weer en hoeveel nieuwe patiënten er ten opzichte van de vorige dag zijn bijgekomen. Daarnaast kunnen er selecties worden gemaakt om de verschillen te zien tussen de verschillende gemeenten en provincies. De data is rechtstreeks afkomstig uit de open database van het RIVM en zal gedurende de coronacrisis voortdurend up-to-date worden gehouden. Bovendien kunnen selecties worden geëxporteerd  en opgeslagen naar PDF formaat.

“Net als de rest van Nederland maken ook wij ons grote zorgen over de corona uitbraak,“ aldus Cint Kortman, CEO van Quant Base. “Met dit interactieve dashboard willen wij een tool bieden die snel inzichten biedt, waardoor betere beslissingen genomen kunnen worden tijdens deze crisis. De komende tijd willen wij het interactieve dashboard verder uitbreidingen met nieuwe functionaliteiten om nog meer inzicht te geven. Ideeën en gevalideerde datasets zijn meer dan welkom.“

Het interactieve COVID-19 data dashboard is hier te vinden.

Tags:

Data, Dashboard

Company:

Quant Base

Partners