03-03-2020

Tableau 2020.1 biedt door community aangevraagde functionaliteit

Deel dit bericht

Tableau Software introduceert met Tableau 2020.1 nieuwe functies om mensen te helpen om hun dashboards interactiever te maken en om diepere inzichten te verkrijgen uit hun data. De nieuwe versie biedt daarnaast nieuwe beheermogelijkheden.

In Tableau 2020.1 voegt het bedrijf nieuwe functies toe op verzoek van Tableau's klanten, verkregen via de online Tableau Community Forums. De nieuwe functionaliteit omvat onder andere Dynamic Parameters die ervoor zorgen dat werkmappen niet meer bijgewerkt hoeven te worden wanneer er wijzigingen worden aangebracht in de onderliggende data. Viz Animations geeft gebruikers een nieuw hulpmiddel om visueel met data te werken om overgangen tussen datapunten te begrijpen. Tableau 2020.1 biedt ook extra functies voor Tableau-beheerders met het Login-Based License Management en de verbeteringen aan de Data Management Add-on en Server Management Add-on.

"Vanaf dag één zijn onze klanten het middelpunt van onze productontwikkeling. Onze gepassioneerde Tableau-community helpt ons om richting te geven aan onze productinnovatie en tijdig een oplossing te bieden op de meest dringende uitdagingen van onze klanten," aldus Francois Ajenstat, Chief Product Officer bij Tableau. "Deze versie integreert enkele van de meest gevraagde updates uit onze community. 2020.1 helpt klanten om analyses interactiever en sprekender te maken en maakt daarmee tijd vrij voor taken die echte waarde en transformatie binnen hun organisaties teweegbrengen."

Visualisation Animations
Tableau 2020.1 maakt analyses dynamisch met de introductie van Viz Animations, waarmee een persoon naadloos de punten achter hun analyse kan verbinden. Animaties dienen daarbij als een visuele aanwijzing en helpen mensen om verschuivingen te volgen op het moment dat ze plaatsvinden. De beweging illustreert hoe gegevens reageren op verschillende veranderingen zoals filters of sorteringen. Mensen kunnen zo veranderingen gemakkelijk herkennen en begrijpen en visueel volgen wanneer bijvoorbeeld een bepaald punt een uitschieter wordt of wanneer er een plotselinge waardestijging of -dip plaatsvindt.

"Door geanimeerde overgangen aan mijn dashboards toe te voegen wordt het nog eenvoudiger om de kijker van informatie te voorzien. Dit helpt hen om de data achter mijn 'vizzes' beter te begrijpen," stelt Marc Reid, een BI & Visualization Manager die Tableau dagelijks gebruikt en erkend is als Zen Master, een felbegeerde titel binnen de Tableau-community. "Met het oog op data storytelling maken animaties het voor het publiek veel gemakkelijker om veranderingen in data daadwerkelijk waar te nemen en om de overgangen tussen de verschillende weergaven beter te begrijpen."

Dynamic Parameters voor ononderbroken analyses
Parameters in Tableau worden gebruikt door dashboard-auteurs om interactiviteit of flexibiliteit aan een rapport toe te voegen zonder de noodzaak voor meerdere visualisaties. Parameters kunnen bijvoorbeeld een grafiek transformeren van een omzet- en winstberekening naar een berekening van de verkoop en kortingen. Dat kan heel eenvoudig met behulp van de vervolgkeuzelijst of de schuifregelaar. Voorheen waren parameters statisch en moesten gebruikers hun waarden handmatig bewerken. Met de introductie van Dynamic Parameters kunnen auteurs hun werkboeken zodanig instellen dat hun parameters automatisch aangepast worden op basis van de nieuwste data. Dat zorgt ervoor dat de rest van de organisatie altijd de meest actuele en accurate data te zien krijgen. Analisten hoeven met deze introductie minder tijd te besteden aan de opbouw en het onderhoud van hun visualisaties. Deze tijdwinst kunnen ze gebruiken om hun bevindingen te interpreteren en daarmee optimaal meetbare bedrijfswaarde leveren.

"We hebben tientallen dashboards in onze organisatie die voortdurend worden bijgewerkt met nieuwe data, die nieuwe parameterwaarden vereisen, zodat al onze kijkers de meest accurate en actuele data zien. Met dynamische parameters kunnen deze parameters automatisch worden bijgewerkt. Dat bespaart mij elke maand een paar uur werk," aldus Kevin Flerlage, Senior Analyst en Tableau Developer bij Unifund, CCR. "Deze functie is de meest gevraagde functie in de geschiedenis van Tableau en het is een absolute gamechanger — ik kan niet wachten om te zien hoe anderen het zullen gebruiken!"

Eenvoudiger licenties beheren, nieuwe connectoren en meer
Tableau 2020.1 biedt ook diverse nieuwe beheermogelijkheden:
• Login-Based License Management biedt de mogelijkheid om de Tableau Desktop of Tableau Prep onmiddellijk te activeren door in te loggen met hun Tableau Server-credentials. Beheerders hoeven geen licentiesleutels te distribueren en kunnen Desktop- of Prep-toegang toewijzen, bewaken en terugvorderen, rechtstreeks vanuit de Tableau Server.
• Tableau Catalog biedt nu connectoren voor Google BigQuery, Google Sheets en Cloudfile. Daarmee kunnen beheerders nu nog meer databronnen voor hun organisatie verifiëren.
• Level of Detail calculations in Tableau Prep Builder helpt de voorbereiding en analyse van data op een dieper niveau van granulariteit te vereenvoudigen. Vervelende werkstromen met meerdere stappen worden daarbij geëlimineerd en vervangen door visuele berekeningen.
• Buffer Calculations stelt bedrijven in staat om eenvoudig een buffer rondom een puntlocatie te visualiseren, en complexe ruimtelijke locaties te beantwoorden door middel van drag-and-drop.

Meer informatie of een gratis proefperiode: Tableau

Partners