26-02-2020

InterSystems stelt iKnow-technologie als open source beschikbaar

Deel dit bericht

InterSystems heeft aangekondigd dat InterSystems iKnow, de natural language processing (NLP) van haar IRIS Data Platform, beschikbaar is als open source. Dankzij de open source beschikbaarheid kunnen bestaande InterSystems-partners en -klanten, evenals andere organisaties en academici, profiteren van NLP via InterSystems iKnow.

Door de iKnow-software van InterSystems te verplaatsen naar het publieke domein, is het eenvoudiger om de technologie diep in te bedden in applicaties en bedrijfsprocessen binnen en buiten het InterSystems IRIS platform. Het stelt klanten ook in staat om de technologie op een fundamenteel niveau aan te passen, taalmodellen af ​​te stemmen en te verbreden die verder gaan dan mogelijk is binnen vaste releasecycli van eigen producten.
InterSystems zal InterSystems iKnow blijven ondersteunen als onderdeel van het IRIS-platform van InterSystems voor exploratie- en zoek use cases, en zal ondersteuning en onderhoud op lange termijn bieden voor de open source-projecten. InterSystems IRIS-klanten hebben gratis toegang tot de InterSystems iKnow-technologie als onderdeel van hun InterSystems IRIS-investering.

Volgens Jeff Fried, director product management voor het InterSystems IRIS Data Platform, worden organisaties onder druk gezet om sneller te innoveren om gelijke tred te houden met de eisen van de geautomatiseerde werkplek van vandaag. “Het gebruik van natuurlijke taal is de sleutel tot het leveren van de intelligente applicaties die dit mogelijk maken. InterSystems iKnow beschikbaar stellen voor het publiek is onderdeel van ons initiatief om onze klanten, partners en de bredere technologiegemeenschap de tools en middelen te bieden die nodig zijn om hun volledige potentieel te bereiken en een blijvende impact te hebben in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de overheid en meer. ”

De open source-versie van InterSystems iKnow is op GitHub te verkrijgen.

Partners