14-02-2020

Qlik start wereldwijde Datathon challenge voor het klimaat

Deel dit bericht

Qlik lanceert in samenwerking met partner C40 Cities de eerste wereldwijde Datathon challenge. Studenten van over de hele wereld zijn uitgenodigd om Qlik-analyses en openbare data te gebruiken om oplossingen te creëren voor de klimaatcrisis.

Het Academic Program-team van Qlik legt in het voorjaar meerdere uitdagingen voor waarbij studenten de kans krijgen om oplossingen te creëren voor de problemen die de duurzaamheid van het klimaat bedreigen. Alle inzendingen worden beoordeeld door Qlik en C40 Cities. Het Qlik Academic Program biedt gekwalificeerde universitaire professoren, studenten en onderzoekers gratis Qlik-software en -bronnen om de volgende generatie experts te helpen opleiden en leiden met data.

Deelnemers krijgen toegang tot aanvullende licenties voor Qlik Sense Business en openbaar beschikbare datasets om hun projecten te ontwerpen en uit te voeren. De uitdagingen zijn gericht op luchtkwaliteit en klimaatbestendigheid voor steden over de hele wereld. De deadline is 3 april en de eindprojecten worden op 10 april bekendgemaakt. De makers achter deze eindprojecten worden uitgenodigd om deel te nemen aan QlikWorld, het jaarlijkse klant- en partnerevenement van Qlik in mei in Phoenix, VS.

Naast de mogelijkheid om te werken aan echte en impactvolle oplossingen, krijgen deelnemende studenten ook de kans om hun positie binnen hun universitaire gemeenschap te verbeteren en hun datakennis en datavaardigheden te vergroten. Hiermee kunnen ze zich onderscheiden met het oog op de toekomst. Qlik is van plan om toekomstige Datathons elk semester met universitaire partners van over de hele wereld uit te voeren.

Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich hier registreren.

Company:

Qlik

Partners