12-02-2020

Graph-technologie van Neo4j 4.0 pakt complexe problemen aan

Deel dit bericht

Neo4j heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Neo4j 4.0. De 4.0-release van de Neo4j graph database gaat in op de brede en complexe uitdagingen van applicatie-ontwikkeling in het komende decennium, waaronder onbeperkte schaalbaarheid, intelligente gegevenscontext en robuuste enterprise-grade beveiliging.

Volgens CEO en mede-oprichter Emil Eifrem van Neo4j innoveren bedrijven met Neo4j 4.0 zonder compromissen te hoeven maken over prestaties, flexibiliteit en onderhoud. "Ik geloof dat Neo4j 4.0 het tempo zal bepalen voor alle graph database-technologie in het volgende decennium en daarna. Met Neo4j 4.0 hebben we een enorme, gedurfde technische investering gedaan om de lat hoger te leggen voor de schaal, prestaties en beveiliging die van een graph database - en van databases in het algemeen kan worden verwacht. Onze klanten dagen ons uit met nieuwe use cases die onbeperkte schaalgrootte vereisen, evenals flexibiliteit in ontwikkeling en inzetvaarheid, alles met behoud van beveiliging en privacy. Dit zijn moeilijke problemen om aan te pakken, maar Neo4j 4.0 komt deze belofte na."

Belangrijke eigenschappen van de 4.0-release zijn onder meer:
• Sharding en federatie: Neo4j 4.0 maakt nu horizontale schaling mogelijk.
• Reactieve architectuur: Neo4j 4.0 stelt reactief georiënteerde ontwikkelaars in staat volledige controle hebben over hoe hun applicaties omgaan met de database, inclusief robuuste datapijplijnen, streaming data, machine learning en meer.
• Implementatieflexibiliteit: Neo4j 4.0 voegt volledige multi-database-mogelijkheden toe met scheiding van gegevens, waardoor meerdere databases binnen één Neo4j-cluster kunnen worden uitgevoerd.
• Granulaire beveiliging: met Neo4j 4.0 hebben ontwikkelaars en beheerders nu prima controle over de toegang tot gegevens voor beveiligings- en privacydoeleinden.

Meer informatie: Neo4j

Partners