11-02-2020

Diamanti exposant op KubeCon + CloudNativeCon Europe in Amsterdam

Deel dit bericht

Van 30 maart tot en met 2 april zal in het RAI-congrescomplex te Amsterdam De KubeCon + CloudNativeCon Europe plaatsvinden. Een van de sponsors en exposant tijdens de KubeCon + CloudNativeCon Europe is Kubernetes-specialist Diamanti die vanaf begin dit jaar ook actief is in Europa.

Het KubeCon + CloudNativeCon Europe evenement van de Amerikaanse congresorganisatie CNCF brengt meer dan 10.000 afgevaardigden van bedrijven, wetenschappelijke instellingen en technologiegemeenschappen op het gebied van cloud-native computing en open source technologie bij elkaar. Het congres bevordert de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen de participanten binnen een groeiend ecosysteem van cloud native gebaseerde software-oplossingen.

Een van de sponsors en exposant tijdens de KubeCon + CloudNativeCon Europe is Diamanti Inc, Kubernetes-specialist uit het Californische San Jose die vanaf begin dit jaar ook actief is in Europa. Met Spektra levert Diamanti een holistisch platform met een geïntegreerde controle over data en processen in de containers vanaf de I/O-operatie van een enkelvoudige container tot aan meervoudige clusters in hybride omgevingen.

D20 appliance
Met Kubernetes ’on bare metal’ voorziet het bedrijf in orkestratiefunctionaliteit van containers rechtstreeks op de onderste laag (Linux) zonder de overhead van Virtual Machines. Daarnaast levert Diamanti de D20 appliance, gebaseerd op standaard Intel Xeon processoren. Daarmee laat zich binnen een kwartier een volledige container stack uitrollen op basis van de open source oplossingen Kubernetes 1.12 of Docker 1.13. De appliance bewijst zich volop in omgevingen met een intensieve I/O-afhandeling, waar te zware CPU-belasting en de overhead van virtualisatie de prestaties dreigen te beïnvloeden, zoals bij machine learning, 5G/Edge toepassingen en het draaien van applicaties als Elastic, Splunk en Kafka.

Machine Learning-toepassingen
Tijdens de op innovatieve IT-specialisten gerichte internationale bijeenkomst wordt aandacht besteed aan thema’s rondom Kubernetes, Prometheus, Envoy, CoreDNS, containerd, Fluentd, Jaeger, Vitess, TUF, OpenTracing, gRPC, CNI, Notary, NATS, Linkerd, Helm, Rook, Harbor, etcd, Open Policy Agent, CRI-Ol TiKVl CloudEvents & Falco en andere cloud-native technologieën.
De presentaties gedurende de twee dagen hebben onder andere betrekking op maatwerk rond en uitbreiding van Kubernetes, Microservices in productie, cloud native aanpak via CI/CD (DevOps), schaalbaarheid en prestaties, gereedschap voor monitoring en analyse, Machine Learning-toepassingen en data, observeerbaarheid van dynamische operationele variabelen. omgang met ’execution’ modellen in de cloud en ontwikkelingen bij opslag en netwerken voor containers.

Het volledige presentatieprogramma van het congres is hier te vinden.

Partners