05-02-2020

Infor overgenomen door Koch Industries

Deel dit bericht

Infor heeft bekend gemaakt dat Koch Industries, onderdeel van Koch Equity Development LLC, het resterende aandelenbelang dat in handen is van Golden Gate Capital overneemt. Na het afronden van de overeenkomst zal Infor een zelfstandige dochteronderneming van Koch Industries zijn. Het huidige managementteam zal blijven werken vanuit het hoofdkantoor in New York City.

Koch is niet alleen een belangrijke klant van Infor, maar sinds 2017 ook investeerder in de softwareleverancier. Dankzij een krachtige balans en AA-kredietwaarheid is Koch van plan om Infor te positioneren als een kapitaalkrachtige technologiebedrijf. Koch-bedrijven investeerden de afgelopen zes jaar meer dan 26 miljard dollar in technologiegerelateerde zaken.

“De beslissing van Koch om Infor over te nemen is een sterke bevestiging van onze productstrategie en onze focus op het creëren van innovatieve oplossingen voor onze klanten”, zegt CEO Kevin Samuelson van Infor. “Als dochteronderneming van een bedrijf dat meer dan $110 miljard omzet en 90 procent van de winst opnieuw investeert in haar activiteiten, zijn we uniek gepositioneerd om de digitale transformatie in de markten waarin we actief zijn te bevorderen. Onze branchespecifieke CloudSuites breiden we in snel tempo uit en we bieden klantervaringen en resultaten die veel verder gaan dan wat standaard is in de bedrijfssoftwaremarkt.”

Software is volgens Jim Hannan, Executive Vice President en CEO of Enterprises van Koch Industries, niet langer een verticale industrie; het is een disruptieve laag die elk facet van de samenleving verandert. “Als een wereldwijde organisatie die meerdere industrieën in 60 landen omvat, bezit Koch de middelen, kennis en relaties om Infor te helpen zijn transformatieve mogelijkheden te blijven uitbreiden.”

Infor heeft ongeveer 4 miljard dollar geïnvesteerd in productontwerp en -ontwikkeling om branchespecifieke CloudSuites te leveren die de meest uitdagende operationele problemen voor meer dan 68.000 klanten wereldwijd oplossen. De CloudSuites van Infor zijn cloud-native, branchespecifiek en gebouwd om bedrijven te helpen bij het moderniseren en stimuleren van directe, tastbare impact. De belangrijkste industrieën van Infor zijn de productie- en distributie-industrie, de gezondheidszorg, publieke sector, detailhandel en horeca.
De transactie is behoudens de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen en zal naar verwachting in de eerste helft van 2020 worden afgerond. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Partners