31-01-2020

IBM benoemt Arvind Krishna tot CEO

Deel dit bericht

De Raad van Bestuur van IBM heeft Arvind Krishna gekozen als Chief Executive Officer en lid van de Raad van Bestuur, met ingang van 6 april 2020. Krishna is momenteel IBM Senior Vice President voor Cloud en Cognitive Software, en was een hoofdarchitect van de overname van Red Hat. James Whitehurst, IBM Senior Vice President en CEO van Red Hat, is door de Board gekozen als IBM President, met ingang van 6 april 2020. Virginia Rometty, IBM Chairman, President en Chief Executive Officer, blijft aan als Executive Chairman van de Board en dient tot het einde van het jaar, wanneer ze na bijna 40 jaar bij het bedrijf met pensioen gaat.

Volgens Rometty is Arvind Krishna de juiste CEO voor het volgende tijdperk bij IBM. "Hij is een briljante technoloog die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van onze belangrijkste technologieën zoals kunstmatige intelligentie, cloud, quantum computing en blockchain. Hij is ook een uitstekende operationele leider. Arvind heeft groeide IBM's Cloud- en Cognitive Software-activiteiten en leidde de grootste acquisitie in de geschiedenis van het bedrijf. Hij is goed gepositioneerd om IBM en haar klanten het cloud- en cognitieve tijdperk binnen te leiden."

Virginia Rometty werd in 2012 voorzitter, president en Chief Executive Officer van IBM. Tijdens haar ambtstermijn bracht ze gedurfde wijzigingen aan om IBM voor de toekomst te herpositioneren, investeerde ze in hoogwaardige segmenten van de IT-markt en optimaliseerde ze de portfolio van het bedrijf. Onder leiding van Rometty nam IBM 65 bedrijven over, bouwde belangrijke capaciteiten uit op het gebied van hybride cloud, beveiliging, industrie en data, en AI, en voltooide met succes een van de grootste technologie-acquisities in de geschiedenis. Ze vond meer dan 50 procent van de portfolio van IBM opnieuw uit, bouwde een hybride cloud business van 21 miljard dollar op en vestigde IBM's leiderschap in AI, quantum computing en blockchain.

Krishna (57) is IBM Senior Vice President voor Cloud en Cognitive Software, waar hij leiding geeft aan de business unit die het cloud- en dataplatform levert waarop de klanten van IBM hun toekomst bouwen. Zijn huidige verantwoordelijkheden omvatten ook de activiteiten IBM Cloud, IBM Security en Cognitive Applications en IBM Research. Voorheen was hij algemeen manager van de ontwikkelings- en productieorganisatie van IBM's Systems and Technology Group. Daarvoor bouwde en leidde hij veel van IBM's datagerelateerde bedrijven. Hij is gepromoveerd in elektrotechniek aan de Universiteit van Illinois. Hij trad in 1990 in dienst bij IBM.

Whitehurst (52) is IBM Senior Vice President en CEO van Red Hat, dat in 2019 door IBM werd overgenomen. Hij is een fervent voorstander van open software als katalysator voor bedrijfsinnovatie. Hij trad in dienst bij Red Hat vanuit Delta Airlines, waar hij voor aanzienlijke internationale expansie zorgde en als Chief Operating Officer toezicht hield op alle aspecten van de luchtvaartactiviteiten. Daarvoor was hij partner bij The Boston Consulting Group.

Tags:

Cloud, ICT, AI

Company:

IBM, Red Hat

Partners