29-01-2020

Collibra Lineage brengt volledige datastroom in kaart voor realtime inzicht

Deel dit bericht

Collibra lanceert Collibra Lineage, een geautomatiseerde Data Lifecycle Mapping applicatie die organisaties inzicht geeft in waar hun data vandaan komt en hoe het binnen de organisatie wordt gebruikt en opgeslagen. De integratie met SQLdep, leverancier voor geautomatiseerde lineage die in juli 2019 door Collibra is overgenomen, is onderdeel van deze lancering.

Door automatisch relaties tussen gegevenspunten in kaart te brengen, laat Collibra Lineage zien hoe en van waaruit datasets worden opgebouwd, samengesteld, opgeslagen en gebruikt. Met Collibra Lineage wordt een compleet end-to-end beeld van de beschikbare data gegeven (lineage visualization). Collibra Lineage geeft grote organisaties de mogelijkheid om de totale context van hun data te begrijpen en de meest betrouwbare data te gebruiken als basis om zakelijke beslissingen te nemen.

Collibra Lineage biedt native lineage voor zowel de zakelijke als technische gebruiker, met een geïntegreerd enterprise-breed platform. Nu kunnen gebruikers de business glossary, de businessprocessen en de end-to-end technical lineage in één oogopslag zien, waardoor ze snel actie kunnen nemen waar nodig. Volgens Collibra kunnen organisaties met Collibra Lineage tijd en middelen besparen door de geautomatiseerde technische organisatie van data uit verschillende bronnen, via de creatie van een interactieve data lineage map.

Partners