07-01-2020

Informatica benoemt Amit Walia als Chief Executive Officer

Deel dit bericht

Informatica heeft aangekondigd dat Amit Walia Chief door de Raad van Bestuur tot Executive Officer is benoemd. Amit volgt Anil Chakravarthy op, die zijn functie als CEO neerlegt.

Amit Walia was als President Products and Marketing verantwoordelijk voor de productstrategie van Informatica, productbeheer, productontwikkeling, gebruikerservaring, de ecosysteemstrategie en wereldwijde marketing. Voordat hij in 2013 bij Informatica kwam werken, werkte Amit in verschillende leidinggevende functies bij Symantec, Intuit en McKinsey & Company, en het eerste deel van zijn carrière bij Tata Group en Infosys Technologies in India. In deze functies leidde hij grote wereldwijde organisaties die gericht waren op groei, gedreven door klantgerichte innovatie, nieuwe marktuitbreiding en fusies en overnames.

Informatica heeft ook aangekondigd dat de rol van Tracey Newell als President Global Field Operations wordt uitgebreid naar President Global Field en Marketing Operations, waardoor alle klantgerichte functies van Informatica onder één organisatie worden gebrach.

Tenslotte is Vineet Walia, Senior Vice President en Chief Strategy Officer van Informatica, gepromoveerd tot Executive Vice President. Als Executive Vice President zal Vineet nauw blijven samenwerken met de raad en het managementteam om de strategie van Informatica te ontwikkelen. Voordat hij in 2017 bij Informatica kwam, werkte Vineet Walia onder meer bij HPE, Juniper Networks en Mercer.

Partners