19-12-2019

Info Support en Startup Village Amsterdam verlengen succesvolle samenwerking

Deel dit bericht

Wat hebben studenten, jonge ondernemers en gevestigde bedrijven met elkaar gemeen? Als het gaat om innovatie, kunnen ze niet zonder elkaar. Info Support gaat daarom nog tenminste drie jaar door met Innovation Lab, een gezamenlijk initiatief met Startup Village Amsterdam.

Volgens Mirjam Lemaire, Unit Manager bij Info Support, is het Innovation Lab geworden wat Info Support ervan had gehoopt: een broedplaats voor innovatie en kennisuitwisseling. “Voor ons heeft deze nauwe samenwerking met hightech startups en studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn meerwaarde duidelijk bewezen.”

Future Banking Bootcamp
Als onderdeel van Startup Village Amsterdam, is Innovation Lab gevestigd op het Amsterdam Science Park. Het initiatief biedt jonge ondernemers met innovatieve ideeën en UvA-studenten onder andere toegang tot het uitgebreide klantennetwerk en de specialistische technologische kennis van Info Support. De community van Startup Village Amsterdam vormt bovendien voor grote ondernemingen de ideale omgeving om samen met specialisten van Info Support te werken aan innovaties.

De afgelopen jaren heeft Info Support via Innovation Lab diverse startups ondersteund bij het uitwerken van hun bedrijfsplan. Daarnaast verzorgt Info Support regelmatig workshops en presentaties om de nieuwste technologische inzichten, bijvoorbeeld over Artificial Intelligence, te delen met de community. Ook worden er gezamenlijke hackathons, zoals de Future Banking Bootcamp, georganiseerd waarbij deelnemers samen in korte tijd nieuwe innovatieve concepten bedenken en uitwerken.

Bijdrage aan technologische vernieuwing
“Voor organisaties die willen blijven ontwikkelen en innoveren is het erg waardevol om een beroep te kunnen doen op een community van gedreven ondernemers, professionals en wetenschappers”, aldus Mirjam Lemaire. ”Innovation Lab biedt onze klanten toegang tot een dergelijke community. Daarnaast is een belangrijke reden voor de samenwerking met Startup Village Amsterdam dat wij een actieve bijdrage willen leveren aan technologische vernieuwing en het opleiden van toekomstige IT-talent. Een voordeel van de samenwerking met studenten is dat het binnen onze organisatie een open innovatieklimaat stimuleert. Het is bovendien voor onze experts zeer inspirerend om regelmatig met startups en studenten samen te werken.”

“De samenwerking met Info Support heeft ons toegang gegeven tot het netwerk en de kennis van een zeer innovatieve dienstverlener van IT-oplossingen voor grote klanten. Daar profiteren onze startups en studenten op allerlei manieren van. We zijn dan ook heel blij dat we de samenwerking kunnen verlengen”, stelt Erik Boer, directeur van Startup Village en ACE Incubator.

Partners