09-12-2019

Azimo lanceert Nederlands dochterbedrijf in aanloop naar Brexit

Deel dit bericht

Azimo, een internationale geldovermakingsdienst, heeft haar Nederlandse dochteronderneming Azimo BV gelanceerd. Dit maakt Azimo het eerste in het V.K. gevestigde FinTech-bedrijf dat haar Britse en Europese activiteiten dankzij Brexit verdeelt. Alle overschrijvingen buiten het VK worden nu verwerkt door het nieuwe kantoor.

Azimo bezit hoofdkantoren in Krakau en Londen en heeft sinds de oprichting in 2012 meer dan 2,3 miljard dollar aan fondsen verwerkt. Het bedrijf is na het Brexit-referendum 2016 op zoek gegaan naar een nieuwe Europese basis en voegt zich bij verschillende andere financiële dienstverleners die ook naar Nederland zijn verhuisd. Eerder dit jaar ontving het een vergunning van De Nederlandsche Bank en opende het een kantoor in Amsterdam. Door middel van de Nederlandse dochteronderneming kan Azimo in heel Europa haar diensten aanbieden.

Meer dan 20.000 mensen werken in de groeiende FinTech-sector van Nederland en de meerderheid is gevestigd in Amsterdam. Tientallen internationale banken hebben kantoren in de hoofdstad en de regio werd door de Global Green Finance Index 2019 uitgeroepen tot topcentrum voor groene financiering.

Company:

Azimo

Partners