14-11-2019

Oracle opent Gen 2 Cloud-regio in Nederland

Deel dit bericht

Oracle heeft in Nederland een nieuwe Cloud-regio geopend als onderdeel van haar doelstelling om aan het eind van 2020 wereldwijd over 36 'Generation 2' (Gen 2) Cloud-datacenters te beschikken. De Cloud-regio in Amsterdam voegt zich bij de Gen 2 Cloud-regio in Frankfurt en wordt daarmee de tweede Cloud-regio binnen de EU.

De opening van de nieuwe Cloud-regio in Nederland maakt deel uit van Oracle’s dubbele regiostrategie. Hierdoor kunnen klanten veerkrachtige applicaties in meerdere regio's implementeren voor optimale beveiliging en voldoen zij tegelijk aan de noodzakelijke vereisten op het gebied van compliance, zonder dat gevoelige gegevens buiten de EU worden gehost. Nederlandse klanten en partners hebben hiermee toegang tot alle Oracle Cloud-services, inclusief de Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Applications en kunnen hierdoor verder groeien en innoveren.
 
Dit nieuws volgt op de opening van een reeks nieuwe Cloud-regio’s in Toronto (Canada), Seoul (Zuid-Korea), Sydney (Australië) en Zürich (Zwitserland) eerder dit jaar. Andere nieuwe Oracle Cloud-regio's zijn gepland voor opening in de VS (Bay Area, Californië), Canada (Montreal), Brazilië (Belo Horizonte), het VK (Newport, Wales), Japan (Osaka), Australië (Melbourne), India (Hyderabad), Zuid-Korea (Chuncheon), Singapore, Israël, Zuid-Afrika, Chili en twee Cloud-regio’s in Saoedi-Arabië en twee in de Verenigde Arabische Emiraten.
 
Oracle’s Gen 2 Cloud biedt een uitgebreid gamma van technologieën, waaronder applicaties op het gebied van Artifical Intelligence, geïntegreerde beveiliging met behulp van Machine Learning, geautomatiseerde Analytics en Oracle Autonomous Database. De Oracle Autonomous Database is de eerste automatische database die uit zichzelf data versleutelt, automatisch back-ups maakt, zichzelf tuned en automatisch patches toepast voor optimale beveiliging.

Tags:

Cloud, AI, Database

Company:

Oracle

Partners