13-11-2019

Cloudera Data Platform beschikbaar op Microsoft Azure

Deel dit bericht

Cloudera heeft aangekondigd dat het Cloudera Data Platform (CDP) op Microsoft Azure beschikbaar is. CDP is een geïntegreerd dataplatform dat gemakkelijk kan worden beveiligd, beheerd en geïmplementeerd. Nu het beschikbaar is op Azure, levert het krachtige self-service analyses met een consistente Azure-ervaring en enterprise-grade prestaties in hybride omgevingen en een gedetailleerde beveiligings- en governancebeleid.

“Net als wat er is gebeurd met het fenomeen Bring Your Own Device in het afgelopen decennium, eisen zakelijke gebruikers van nu om hun eigen data mee te brengen in de onderneming. Ze willen de bedrijfsresultaten van die gegevens in realtime analyseren, rapporteren en voorspellen,” zegt Mick Hollison, chief marketing officer van Cloudera. “Voor enterprise IT betekent dit dat het leveren van snelheid en wendbaarheid nu net zo belangrijk is als beveiliging en governance als het gaat om enterprise data management en geavanceerde analyses. CDP, aangedreven door Microsoft Azure, biedt IT een geïntegreerd dataplatform om met de vereisten van de business te werken met enterprise-grade beveiliging, privacy en compliance voor elk type data.”

CDP op Azure bevat Cloudera's Shared Data Experience (SDX), waardoor het gemakkelijk is om een ​​veilig data lake in uren in plaats van weken te creëren. Ook  eentonige sciptingtaken behoren tot het verleden. Met CDP op Azure kunnen organisaties de time to value versnellen voor data engineering, datawarehousing en machine learning.

Cloudera maakt gebruik van Azure-infrastructuurdiensten zoals:
• Azure Data Lake Storage (ADLS) om high performance analytics uit te voeren met verhoogde beschikbaarheid en duurzaamheid.
• Azure Resource Manager (ARM) sjablonen die een snelle, consistente en herhaalbare inzet van CDP-services waarborgen.
• Azure Kubernetes Service (AKS) voor betere schaalbaarheid, afhankelijk van de analytische werklast, om gemakkelijker en kosteneffectiever te voldoen aan Service Level Agreements en te profiteren van de voordelen van cloud bursting.

Partners