07-11-2019

IBM ontwikkelt eerste publieke cloud voor financiële dienstverlening

Deel dit bericht

IBM heeft aangekondigd dat het de eerste publieke cloud ter wereld heeft ontwikkeld die klaar is voor financiële dienstverlening. IBM verwelkomt instellingen voor financiële dienstverlening en hun leveranciers om deel te nemen aan deze publieke cloud. De Bank of America is de eerste toegewijde klant van het platform dat is gebouwd op de publieke cloud van IBM. De Bank zal belangrijke applicaties en workloads hosten om de vereisten en privacy- en veiligheidsverwachtingen van haar 66 miljoen bankklanten te ondersteunen.

De openbare cloud die klaar is voor financiële services is ontworpen om te helpen voldoen aan de eisen van financiële instellingen voor naleving van regelgeving, beveiliging en veerkracht. Dit zal financiële instellingen helpen transacties uit te voeren met technologieleveranciers die aan de vereisten van het platform hebben voldaan. Het is volgens IBM het enige branchespecifieke openbare cloudplatform dat preventieve controles biedt voor gereguleerde workloads van financiële diensten, met multi-architectuur ondersteuning en proactieve en geautomatiseerde beveiliging met hoogste niveaus van encryptie.

Om de controlevereisten voor het platform te helpen ontwikkelen heeft IBM intensief samengewerkt met Bank of America. De samenwerking met IBM markeert de volgende stap in de zeven jaar durende cloudreis van de Bank of America en weerspiegelt inzet van de bank voor beveiliging en privacy van bankklanten. De publieke cloud voor financiële services kan Independent Software Vendors en SaaS-aanbieders in staat stellen zich te concentreren op hun kernaanbod aan financiële instellingen. Alleen ISV- of SaaS-providers die aantonen dat ze het beleid van het platform naleven komen in aanmerking voor aanbod van diensten via het platform.

De publieke cloud voor financiële services zal naar verwachting worden uitgevoerd op de openbare cloud van IBM, die Red Hat OpenShift gebruikt als primaire Kubernetes-omgeving voor beheer van gecontaineriseerde software. Het bevat meer dan 190 API-gedreven, cloud native PaaS-services om nieuwe en verbeterde cloud-native apps te mee te maken.

Meer informatie: IBM

Tags:

Fintech, Cloud, SaaS

Company:

IBM

Partners