04-11-2019

MonetDB Solutions benoemt Niels Nes als CTO

Deel dit bericht

MonetDB Solutions heeft aangekondigd dat dr. Niels Nes is aangesteld als Chief Technology Officer. Hij stapte over van zijn eerdere functies als senior database-onderzoeker en hoofd van de ITF-afdeling bij CWI om de technologische groei van MonetDB Solutions te stimuleren.

Nes is een erkend pionier in column-store technologie en vanaf het begin medeoprichter en technisch adviseur van MonetDB Solutions. Al meer dan twintig jaar is hij een van de drijvende krachten achter het open source databasesysteem MonetDB, het kernproduct van het bedrijf. Voorafgaand aan MonetDB Solutions heeft Nes VectorWise mede opgericht, een ander krachtig kolomgebaseerd databasesysteem dat in 2012 door Actian werd overgenomen. Nes is gepromoveerd in computerwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

"Het was een geweldige ervaring om MonetDB Solutions op te richten en te zien hoe MonetDB van een academisch product transformeert naar een product van industriële kwaliteit dat steeds vaker wordt toegepast door grote zakelijke klanten," zegt Niels Nes. "Ik ben ook heel blij met mijn nieuwe rol in een team van vooraanstaande database-ingenieurs met wie ik vele jaren heb samengewerkt. Met deze stap kan ik mijn energie richten op het uitbreiden van het product en nauw samenwerken met de meest uitdagende zakelijke analyse-applicaties ter wereld."

Partners