25-10-2019

Upsolver kondigt SQL-gebaseerde ETL aan voor Cloud Data Lakes

Deel dit bericht

Upsolver heeft op SQL gebaseerde ETL voor cloud data lakes aangekondigd. Upsolver is een snelgroeiende startup op het gebied van big data en een Advanced Technology Partner in het AWS Partner Network.

De op SQL gebaseerde data preparation van Upsolver vervangt duizenden regels complexe codering waardoor data scientists en analisten ongekende mogelijkheden hebben om nieuwe inzichten te genereren uit data lakes. De functionaliteit elimineert complexiteit bij machine learning en realtime stream processing, waardoor tijd naar productie voor data lake ETL-projecten met 95 procent wordt verkort. De release dient om het cloudplatform van Upsolver verder te versterken, dat wereldwijd al door honderden dataprofessionals wordt gebruikt om hun data lakes in organisaties te beheren en petabytes aan semigestructureerde data om te zetten in bruikbare datasets voor analyse en ML.

Sinds de eerste release in 2018 vond het Upsolver-platform snel adoptie in gegevensintensieve organisaties zoals Sisense, IronSource en The Meet Group. Veel organisaties hebben moeite om echte waarde te halen uit hun data lake-initiatieven vanwege de uitdagingen op het gebied van datatoevoer, beheer en voorbereiding van grote hoeveelheden gestructureerde en semigestructureerde gegevens. Het is de missie van Upsolver is om de inzet van data lakes voor bedrijven mogelijk te maken.

Om deze visie te realiseren hebben oprichters Ori Rafael en Yoni Iny, beiden ex-medewerkers van technologie-eenheden van het Israëlische leger, gebruik gemaakt van stream processing en indexeringstechnologie, die het bedrijf vanaf de basis heeft ontwikkeld. Hiermee willen ze een ​​alternatief bieden voor data lake ETL in vergelijking met Spark/Hadoop.

Volgens Ori Rafael is het moeilijk om mensen te vinden die heel goed thuis zijn in Spark, Airflow en Cassandra. “Maar elke ontwikkelaar en data-analist kent SQL. Ons platform stelt iedereen in staat om zelfvoorzienend te zijn met big data en maakt waardevolle tijd en middelen vrij voor IT- en data engineering-afdelingen.”

Meer informatie: Upsolver

Partners