25-10-2019

SAS introduceert geautomatiseerde Machine Learning in SAS Viya

Deel dit bericht

SAS verbetert haar gebruiksvriendelijke Artificial Intelligence oplossingen om organisaties om hun efficiëntie te verbeteren en snel waarde te realiseren met automatisering. Het vernieuwde SAS Platform biedt nieuwe functionaliteiten, waaronder geautomatiseerd data management, geautomatiseerde Machine Learning en geavanceerde interpretatie functies. Dit onderstreept het streven van SAS om AI transparanter en toegankelijker te maken voor iedereen.

De nieuwste versie van SAS Viya op het SAS-platform dat nu beschikbaar is, biedt de nieuwste AI en geavanceerde analytics-technieken en is toegankelijk voor zowel data scientists als zakelijke gebruikers. De verbeteringen bieden een intelligent proces om de handmatige en complexe stappen die nodig zijn voor data transformaties te automatiseren, en om machine learning modellen te bouwen. SAS automatiseert de analytics life cycle - van data wrangling tot algoritme selectie - met slechts één klik.

Om de AI-oplossingen verder te democratiseren, maakt het geautomatiseerde modelleringsproces gebruik van een REST API. Dit helpt ontwikkelaars bij het aanpassen van bedrijfsapplicaties tijdens het gebruik van SAS Analytics. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudig open source code integreren en hun analytics met SAS uitbreiden, waardoor ze een echte open source ervaring hebben. Machine Learning wordt ook gebruikt om aanbevelingen te doen voor data transformaties om de datapreparatie tijd te verkorten.

Disruptie aangedreven door AI
De Italiaanse startup Yolo verandert de verzekeringsbranche ingrijpend met de inzet van AI-oplossingen van SAS. Het digitale verzekeringsplatform van het bedrijf biedt on-demand toegang tot polissen voor reizen, producten, gezondheid en huisdieren. Dankzij SAS Machine Learning, kan Yolo's Platform een tijdelijk verzekeringsaanbod zonder vertraging aanpassen aan een klant.

De Britse verzekeringsmaatschappij Admiral bestrijdt fraude met AI. Frauduleuze claims zijn een groot probleem voor de Britse verzekeringssector, waarbij zowel verzekeraars als eerlijke klanten de prijs betalen door hogere premies. Admiral heeft fraude portalen ontwikkeld die de noodzaak van handmatige referrals overbodig maken, wat veel tijd en middelen bespaart en waarmee tegelijkertijd meer fraude wordt opgespoord dan ooit tevoren.

Continuering partnership met IBM
In november vindt de release van SAS Viya op de IBM POWER9 chip-architectuur plaats. Deze ondersteunt alle SAS Viya-functionaliteiten, waaronder GPU-versnelling voor Machine Learning, deep learning en AI-trainingen. Bovendien vergroot dit de flexibiliteit van gebruikers om SAS-workloads in elk willekeurig cloudplatform uit te voeren. "SAS en IBM werken al meer dan veertig jaar samen. We hebben samen enkele van de meest complexe uitdagingen opgelost. IBM Power Systems biedt waarde aan wederzijdse klanten die voor hun bedrijfsvraagstukken niet alleen behoefte hebben aan SAS Analytics, maar ook een hoge data verwerkingscapaciteit nodig hebben", zegt Ken Gahagan, Senior Director of Computute Services for Research & Development bij SAS.

De toekomst van AI
SAS blijft innoveren in AI zegt Saurabh Gupta, directeur van Advanced Analytics & Artificial Intelligence bij SAS. “SAS blijft innoveren in AI, voortbouwend op de één miljard dollar investering in AI die we eerder dit jaar aangekondigd. SAS helpt gebruikers bij het beheren, inzichtelijk maken en analyseren van de data waardoor ze betere en snellere beslissingen kunnen nemen. De verbeteringen in ons AI-aanbod zijn gericht op het automatiseren van de vele handmatige en complexe stappen die nodig zijn om modellen voor Machine Learning te bouwen."

Partners