11-10-2019

Alteryx neemt Data Science softwarebedrijf Feature Labs over

Deel dit bericht

Alteryx heeft aangekondigd dat het Feature Labs heeft overgenomen, een Data Science softwarebedrijf dat is gelanceerd vanuit het Massachusetts Institute of Technology (MIT), dat functie-engineering automatiseert voor Machine Learning- en Artificial Intelligence-toepassingen. Met de acquisitie van Feature Labs kan Alteryx organisaties helpen medewerkers in staat te stellen de lacune in Data Science en Machine Learning te vullen.

Alteryx wil inzichten uit geavanceerde analyses en machine learning - ooit alleen beschikbaar voor statistici en quants - in handen geven van meer gegevenswerkers binnen de hele onderneming. Gartner voorspelt dat tegen 2020 meer dan 40 procent van de Data Science-taken zal worden geautomatiseerd, wat resulteert in een verhoogde productiviteit en een breder gebruik door citizen data scientists.

Feature Labs functie-engineeringmogelijkheden, gecombineerd met het Alteryx Platform, scheppen een omgeving die de tijd voor inzicht en tijd tot waarde voor analisten en data scientists verder versnelt. Als onderdeel van hun onderzoek bij MIT's Computer Science en AI Lab hebben mede-oprichters van Feature Labs, Max Kanter en Kalyan Veeramachaneni, een innovatieve set algoritmen ontwikkeld om het handmatige, tijdrovende en foutgevoelige proces te optimaliseren dat nodig is om modellen voor Machine Learning te bouwen. Naast het automatiseren van de modelaanpassing en het afstemmen van hyperparameters, automatiseert het gedifferentieerde platform van Feature Labs de functie-engineering en het data preparationproces, wat resulteert in een aanzienlijke toename van de modelnauwkeurigheid en algemene procesefficiëntie.

Data scientists over de hele wereld maken gebruik van Feature Labs open-source bibliotheken met meer dan 350.000 downloads, die geautomatiseerde functie-engineering bieden in bijna elk domein. Alteryx is van plan de open-source community te blijven ondersteunen om de exponentiële vraag naar Machine Learning-applicaties aan te pakken.

Partners