03-10-2019

E-mergo benoemt Louis de Roo als Data Strategy Leader

Deel dit bericht

Louis de Roo is per 1 oktober begonnen als Data Strategy Leader bij E-mergo. In deze rol zal hij data verbinden met de business om hier voor klanten zo veel mogelijk waarde uit te halen. Hierbij zullen thema’s als Data Literacy, datagedreven werken en analytics-adoptie aan bod komen. E-mergo is Qlik Elite Solution Provider.

De Roo heeft al enige tijd contact met E-mergo maar dan vanuit de klantzijde. Als Solution Owner Business Information bij Inter IKEA Systems heeft hij veel met het Delftse bedrijf te maken gehad voor diverse Qlik Sense vraagstukken en het opzetten van een Qlik supportteam voor IKEA medewerkers.

Louis de Roo brengt een jarenlange ervaring in retail operations met zich mee. Zo werkte hij onder meer voor IKEA in Finance, Logistiek en Operations, waarna hij de introductie van datagedreven personeelsplanning binnen IKEA leidde. In zijn laatste positie was hij verantwoordelijk voor het introduceren van IKEA’s Retail Performance Dashboard, een Self-Service BI omgeving voor alle ruim 200.000 IKEA medewerkers wereldwijd.

Partners