26-09-2019

Tableau breidt Data Management functionaliteit uit met Tableau Catalog

Deel dit bericht

Tableau Software breidt haar Data Management-portfolio uit met Tableau Catalog. Tableau Catalog is een nieuwe set aan functionaliteit waarmee een compleet beeld wordt gegeven van alle data die in Tableau wordt gebruikt. Dit moet de zichtbaarheid en vindbaarheid van data verbeteren. Tableau kondigt eveneens de algemene beschikbaarheid aan van de Tableau Server Management Add-On, een nieuwe oplossing die is ontworpen om klanten te helpen ondernemingsbrede toepassing van Tableau Server op efficiënte wijze te managen.

Klanten kunnen de functies toevoegen aan hun bestaande software door te upgraden naar Tableau 2019.3. Deze release omvat tevens Explain Data, Tableau's nieuwe AI-aangestuurde functionaliteit voor automatische data- inzichten.

Tableau Catalog stelt IT- en data-verantwoordelijken in staat om data samen te stellen binnen Tableau, te kijken hoe deze gebruikt worden binnen de organisatie, en om gebruikers van de data op de hoogte te stellen van veranderingen of problemen met de kwaliteit. Degenen die analyses uitvoeren zullen gemakkelijker de data kunnen vinden die ze zoeken, begrijpen waar de data voor staan, en hierdoor meer vertrouwen krijgen dat de inzichten die ze presenteren ook onderbouwd worden door de juiste data.
Tableau’s add-on Data Management, nu voorzien van Tableau Catalog en Prep Conductor, moet klanten binnen de analyticsomgeving helpen data beter te beheren, zodat zij ervan verzekerd zijn dat er altijd vertrouwde data worden gebruikt bij het nemen van beslissingen.

Introductie van de add-on Tableau Server Management
Nu organisaties op ongekende schaal analytics willen toepassen met behulp van Tableau, zoeken zij mogelijkheden om het beheer van grote, missie-kritische applicaties te stroomlijnen. De add-on Tableau Server Management is een nieuwe collectie functies die is ontworpen om tegemoet te komen aan de vereisten van grote bedrijven qua beveiliging, beheersbaar- en schaalbaarheid. Het gaat om de volgende functies:
• Tableau Resource Monitoring Tool biedt klanten inzichten rondom belangrijke factoren die het functioneren van grootschalige applicatie kunnen beïnvloeden, zoals hardwaregebruik, VizQL sessies, data query prestaties, workloads die op de achtergrond draaien en meer, zodat administrators gemakkelijk en accuraat de inzet van Tableau kunnen afstemmen op de unieke behoeften van hun bedrijf.
• Tableau Content MigratieTool vereenvoudigt content management workflows, waardoor het gemakkelijker wordt om het verplaatsen van content tussen projecten, sites of Tableau Server omgevingen visueel te beheren en timen zonder aparte scripts hiervoor te schrijven.
• Extern hosten van repository voor verbeterde schaalbaarheid. Om de prestaties van grote Tableau Server-toepassingen die gehost worden op AWS te optimaliseren, kunnen klanten er nu voor kiezen om hun Tableau Server metadatabank extern te hosten met behulp van Amazon RDS Postgres, voor grotere schaalbaarheid en beschikbaarheid.
• Integratie met AWS Key Management Service. De add-on Server Management heeft ook een integratie met AWS Key Management Service (KMS) voor een centraal beheer van sleutels met verhoogde niveaus van beveiliging en compliance. Deze integratie maakt encryptie van geëxtraheerde statische data mogelijk.

Partners