24-09-2019

Cloudera lanceert Cloudera Data Platform

Deel dit bericht

Cloudera heeft haar Cloudera Data Platform (CDP) gelanceerd. CDP is een geïntegreerd dataplatform dat eenvoudig te implementeren, beheren en gebruiken is. Het levert krachtige self-service analyses in hybride en multi-cloudomgevingen met een gedetailleerd beveiligings- en governancebeleid. CDP is een nieuwe benadering van enterprise data die een volledig scala aan analytische mogelijkheden biedt, van de Edge tot AI.

Het Cloudera Data Platform biedt IT de mogelijkheid om aan de business analyses als een service te leveren in elke cloudomgeving en biedt tegelijkertijd uitgebreid databeveiliging en data lineage. CDP verschilt op vier belangrijke manieren van andere dataplatforms en analyseservices:
• Elke cloud - CDP biedt maximale keuze en flexibiliteit met de optie om data on-premise, in hybride, private cloud en meerdere publieke cloudomgevingen te beheren, analyseren en ermee te experimenteren.
• Multifunctioneel - CDP vermindert de tijd en moeite om veelgebruikte applicatietypes te implementeren met vijf selfservice-ervaringen: flow & streaming, data engineering, datawarehouse, operationele database en machine learning.
• Veilig en beheerst - CDP vereenvoudigt beveiliging, privacy en compliance voor diverse bedrijfsgegevens op elke cloud via SDX-technologieën (Shared Data Experience). SDX maakt het gemakkelijk om een ​​veilig data lake in uren in plaats van weken te creëren en vervangt moeizame scripting.
• Open - CDP is volledig open source, open compute, open compute en open voor integratie - waardoor snelle innovatie mogelijk is en organisaties worden beschermd vendor lock-in.

Nieuwe services beschikbaar op Cloudera Data Platform
Met Cloudera Data Platform kunnen bedrijven gemakkelijk data overal beheren, van on-premise tot publieke en hybride clouds, met gemeenschappelijke beveiliging, governance en metadata. Nieuwe cloudgebaseerde services bieden ongekende self-service toegang tot data en analytische functies voor business analysts, data scientists, IT en ontwikkelaars die veilig zijn door het ontwerp. Als onderdeel van de lancering onthult Cloudera drie nieuwe cloudservices waarmee IT de business ondersteunt:
Cloudera Data Warehouse - Een op Hive en Impala gebaseerde cloud-native service die het snel en gemakkelijk maakt om datawarehouses in te zetten voor teams van business analysts met veilige, self-service toegang tot bedrijfsgegevens.
Cloudera Machine Learning - Een cloud-native service die het snel en gemakkelijk maakt om samenwerkende machine learning-werkplekken in te zetten voor teams van data scientists met veilige, self-service toegang tot bedrijfsgegevens.
Cloudera Data Hub - Een cloudgebaseerde datamanagement- en analyseservice waarmee IT en ontwikkelaars snel en eenvoudig zakelijke bedrijfstoepassingen kunnen bouwen die een gevarieerde set use cases ondersteunen met veilige self-service toegang tot bedrijfsgegevens.

Beschikbaarheid en prijzen
Cloudera Data Warehouse, Cloudera Machine Learning en Cloudera Data Hub-cloudservices zijn beschikbaar op AWS. Een on-premises CDP-softwareoptie, CDP Data Center, is beschikbaar in tech-preview voor geselecteerde klanten en zal later dit jaar algemeen beschikbaar zijn.
Meer informatie: Cloudera.

Partners