18-09-2019

Accenture neemt Spaanse Pragsis Bidoop over

Deel dit bericht

Accenture heeft Pragsis Bidoop overgenomen, een Spaans bedrijf met een sterke expertise in big data, AI en geavanceerde analyse. Met de integratie van Pragsis Bidoop wil Accenture Applied Intelligence de manier waarop de Europese en Latijns-Amerikaanse markten bediend worden verder verbeteren.

Het in 2004 opgerichte Pragsis Bidoop, met hoofdkantoor in Madrid met extra kantoren in Barcelona en het VK, voegt meer dan 200 werknemers met kennis van deep machine learning, kunstmatige intelligentie en big data engineering, samen met haar portfolio van end-to-end oplossingen, toe aan Accenture's Applied Intelligence bedrijfsonderdeel.

Pragsis Bidoop onderscheidt zich op de Spaanse big data- en AI-markt, met een gediversifieerd klantenbestand van Ibex-35-bedrijven in Spanje en multinationale ondernemingen met een aanwezigheid in Mexico, Brazilië en andere Latijns-Amerikaanse markten. Het bedrijf is gespecialiseerd in dienstverlening aan bedrijven in verschillende sectoren, van bank- en verzekeringswezen tot detailhandel, energie, spoorwegen, openbare sector en farmacie.

Industry X.0
Pragsis Bidoop levert ook innovatieve data-oplossingen voor wat Accenture Industry X.0 noemt, de digitale heruitvinding van de industrie. Deze omvatten big data en AI-oplossingen voor digital twins (digitale modellen van fysieke objecten, systemen of processen), machine learning om productieprocessen te optimaliseren en geavanceerde voorspellende modellen om bijvoorbeeld voorspellingsfouten in de supply chain en onderhoudskosten te verminderen.

Partners