06-09-2019

Gartner benoemt SAS tot leider in data-integratie

Deel dit bericht

Gartner heeft SAS voor de negende keer op rij uitgeroepen tot leider in het Magic Quadrant for Data Integration Tools. Volgens Gartner herleeft de markt voor data-integratie tools als gevolg van de nieuwe eisen die worden gesteld aan het kunnen integreren van on-premise en hybride cloud-omgevingen, de toegenomen relevantie van actieve metadata en de groeiende mogelijkheden voor 'augmented data management' waardoor bestaande werkwijzen moeten worden heroverwogen.

Artificial Intelligence is veelbelovend vanwege het vermogen om op autonome wijze grote hoeveelheden data te analyseren en nieuwe inzichten te ontdekken, stelt Gartner “SAS gelooft echter dat de belofte van AI alleen werkelijkheid kan worden als de data wordt beheerd door een geïntegreerd en compleet platform zoals SAS Data Management”, een oplossing die data transformeert, integreert, controleert en beveiligt en tegelijkertijd de algehele kwaliteit en betrouwbaarheid ervan waarborgt.

Volgens Rein Mertens, Senior Manager bij SAS, zal vanwege het toenemende gebruik van AI en Machine Learning de integratie van data in het complete datalandschap drastisch moeten verbeteren. Om een volledig rendement op de investering van AI en ML te krijgen, moeten organisaties beginnen met het opzetten van een sterk data management programma om dit te ondersteunen. Data bevindt zich in veel organisaties niet langer alleen binnen de organisatie, maar leeft ook in verschillende cloud-platforms", vervolgt Mertens. "Een toekomstbestendige oplossing voor data-integratie helpt bij het doorbreken van datasilo's en het aanpakken van data-issues, en faciliteert tegelijkertijd de roadmap voor de toekomst".

De producten van SAS Data Integration bestaan uit SAS Data Management, SAS Data Integration Studio, SAS Federation Server, SAS/ACCESS, SAS Data Loader for Hadoop, SAS Data Preparation en SAS Event Stream Processing.

Meer informatie: SAS

Partners