05-09-2019

Cloudera neemt Arcadia Data over

Deel dit bericht

Cloudera heeft aangekondigd dat het Arcadia Data overneemt. Arcadia Data is leverancier van cloud-native AI-aangedreven Business Intelligence- en realtime analysetools. Er zijn geen voorwaarden van de deal bekendgemaakt.

De architectuur van Arcadia Data levert snelle en diepe inzichten van dataplatforms zoals cloud object stores, Apache Kafka en Apache Hadoop. Arcadia's ArcEngine-technologie, waarop patent is aangevraagd, stelt bedrijven in staat om inzichten te genereren in use cases zoals data lakes, cybersecurity, IoT en klantinformatie. Cloudera en Arcadia Data willen samen de time-to-insight voor Cloudera-klanten versnellen en de toekomst van de enterprise data cloud stimuleren voor bedrijven die complexe datamanagement en analytische use cases moeten oplossen. Met Arcadia's ArcEngine-technologie kan Cloudera's Data Warehouse de productiviteit van zakelijke gebruikers verhogen door verbeterde self-service toegang tot data en verbeterde responstijden bij analyses.

Volgens Anupam Singh, chief customer officer bij Cloudera, moeten IT-organisaties naarmate gegevens complexer en gevarieerder worden hun gegevenstoegang optimaliseren of het risico lopen dat zakelijke gebruikers niet kunnen handelen vanwege verouderde informatie. “De toevoeging van de technologie en expertise van Arcadia Data zal inzichten voor onze klanten versnellen."

Self-service rapportage
Arcadia's ArcEngine-technologie maakt gebruik van machine learning om te anticiperen op algemene vragen en rapporten en deze vooraf te berekenen. Voor zakelijke gebruikers betekent dit een snellere self-service rapportage, waardoor veel workflows worden teruggebracht van weken tot uren. Veel klanten van Arcadia Data zullen de technologie in zijn huidige vorm blijven gebruiken. In de komende releases verwacht Cloudera dat de technologie wordt samengevoegd met Cloudera Data Warehouse.

Cloudera verwacht dat de gehele Arcadia Data-organisatie onderdeel wordt van Cloudera. Het oprichtersteam van Arcadia Data heeft een rijke ervaring op het gebied van data-analyse bij bedrijven zoals Aster Data, Teradata, 3PAR en IBM.

Meer informatie: Cloudera
Arcadia Data

Partners