23-08-2019

Syncsort neemt SQData over voor analytics op mainframe-data

Deel dit bericht

Syncsort heeft aangekondigd dat het SQData heeft gekocht, een in Texas gevestigde leverancier van enterprise-class data-integratietechnologie. Met de producten en expertise van SQData kan Syncsort via het Syncsort Connect-portfolio klanten helpen de volledige waarde van mainframe-data te ontgrendelen en deze integreren met opkomende technologieën.

Volgens CEO Josh Rogers van Syncsort moeten bijna al zijn 7.000 klanten hun tientallen jaren van investeringen in legacy-datasystemen veilig stellen, door deze kritieke data-assets te integreren met technologieën zoals hybride cloud, blockchain en streaming. “SQData is een strategische technologiepartner die ons heeft geholpen bij het aangaan van deze uitdaging met mainframe-data. Door hun hoogwaardige datareplicatietechnologie en -vaardigheden in eigen huis te brengen, kunnen we real-time oplossingen bieden voor kritieke toepassingen van klanten, waardoor predictive analytics, machine learning en AI mogelijk worden.”

Downstream-analyse
Voortbouwend op de bestaande ondersteuning van Syncsort voor VSAM- en Db2/z data, biedt de acquisitie van SQData nieuwe mogelijkheden voor IBM IMS. Ondanks het verwerken van miljarden transacties per dag, wordt IBM IMS volgens Rogers vaak over het hoofd gezien voor enterprise analytics vanwege de complexiteit en potentiële performance impact. De technologie van SQData zal worden gebruikt om data van IMS te streamen voor downstream-analyse, met minimale impact op verwerkingssnelheid en efficiënte levering van informatie aan zakelijke gebruikers.

De acquisitie van SQData volgt kort op de lancering door Syncsort van Connect CDC, waarmee bedrijven streaming data pipelines kunnen bouwen voor realtime delen van mainframes en andere databronnen. Connect CDC stelt klanten in staat om data van legacy-systemen te publiceren naar streaming-frameworks zoals Kafka en repositories zoals Hadoop en cloud data lakes.

Partners