19-08-2019

IDC: SAS groeit in AI vier keer sneller dan markt

Deel dit bericht

Terwijl de Artificial Intelligence markt in haar geheel vorig jaar een gestage groei kende, heeft SAS een groei gerealiseerd die bijna vier keer sneller was dan de totale markt, namelijk 104,6 procent. Dit blijkt uit het IDC-rapport: Worldwide Artificial Intelligence Software Platforms Market Shares, 2018: Steady Growth - Moving Toward Production.

Volgens David Schubmehl, Research Director Cognitive/Artificial Intelligence Systems bij IDC, kende SAS kende indrukwekkende groei in de Artificial Intelligence markt. “Ongetwijfeld als gevolg van haar leiderschap op het gebied van Analytics. Nu steeds meer organisaties van experimenteren met AI naar productie overgaan, zijn veel organisaties op zoek naar een betrouwbare leverancier die zowel analytische expertise als domeinkennis biedt. De geïntegreerde AI-mogelijkheden van SAS en integratie met open source technologieën stelt organisaties in staat om te profiteren van de technologie om processen te automatiseren.”

Heere Blokhuis, country leader Netherlands bij SAS, constateert dat steeds meer organisaties er klaar voor zijn om AI-projecten uit een ‘lab-omgeving’ te halen en organisatiebreed uit te rollen. “Een gevolg daarvan is dat een groeiend aantal organisaties op zoek gaat naar een partij met de juiste expertise in huis, die ze helpt de juiste stappen te nemen om AI-projecten succesvol te implementeren en schalen.”

Meer informatie: SAS

Partners