06-08-2019

MapR is overgenomen door HPE

Deel dit bericht

MapR Technologies, leverancier van een Hadoop-distributie, is overgenomen door Hewlett Packard Enterprise. Volgens HPE omvat de transactie de technologie, het intellectueel eigendom en de expertise van MapR op het gebied van AI, machine learning en analytics data management.

HPE verwelkomt klanten en partners van MapR en is van plan om alle bestaande installaties te ondersteunen. Volgens president en CEO Antonio Neri van HPE kan HPE dankzij MapR’s file system technologie een volledig portfolio van producten aanbieden met artificial intelligence- en analyticstoepassingen. “Het versterkt ons vermogen om klanten te helpen hun data-assets end-to-end te beheren, van edge tot cloud."

HPE zal de technologie van MapR inbedden in haar Intelligent Data Platform. Het MapR-portfolio zal hierdoor het bestaande big data-aanbod van HPE versterken, inclusief de BlueData-software die HPE in november heeft verworven. De software van BlueData biedt een containergebaseerde aanpak voor het draaien en beheren van Hadoop, Spark en andere omgevingen op bare metal, cloud of hybride platforms.

Aanvulling op containerplatformstrategie
Phil Davis, president Hybrid IT bij HPE: "MapR's enterprise-grade file system en storage services vormen een aanvulling op HPE's BlueData containerplatformstrategie en dit stelt ons in staat om een ​​unieke waardepropositie te bieden aan klanten. We zijn verheugd het team van MapR te verwelkomen bij de HPE-familie."

MapR was enkele maanden op zoek naar een koper na financieringsproblemen eerder dit jaar. Na een slecht eerste kwartaal stortte een deal voor externe financiering in, waardoor het bedrijf werd verplicht werknemers op de hoogte te stellen van een mogelijke bedrijfsstop. Er zijn geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

Partners