26-07-2019

Hitachi Vantara's Pentaho 8.3 vergemakkelijkt DataOps

Deel dit bericht

Hitachi Vantara, een dochteronderneming van Hitachi, heeft Pentaho 8.3 aangekondigd. Pentaho 8.3 introduceert een reeks functies die zijn ontworpen om DataOps te ondersteunen, een samenwerkingsmethode voor data management die klanten moet helpen het volledige potentieel van hun data te benutten. Deze versie biedt verbeterde flexibiliteit vanuit edge-to-multicloud-omgevingen, terwijl privacy, beveiliging en algehele data governance worden vergemakkelijkt.

"DataOps gaat over het beschikken over de juiste gegevens, op de juiste plaats, op het juiste moment en de nieuwe functies in Pentaho 8.3 zorgen precies daarvoor,” zegt VP portfolio marketing John Magee van Hitachi Vantara. "We willen er niet alleen voor zorgen dat gegevens tegen de laagste kosten en op het juiste serviceniveau worden opgeslagen, maar dat gegevens kunnen worden doorzocht, toegankelijk en goed beheerd zijn, zodat bruikbare inzichten kunnen worden gegenereerd en de volledige economische waarde van de data wordt vastgelegd."

Nieuw in Pentaho 8.3
Pentaho 8.3 introduceert verschillende verbeteringen die organisaties helpen data management te moderniseren:
Verbeterde drag-and-drop data pipeline mogelijkheden voor toegang tot moeilijk toegankelijke gegevens
- Een nieuwe SAP-connector tot SAP ERP en Business Warehouse voor diepere inzichten in en grotere analytische waarde van bedrijfsinformatie.
- Amazon Kinesis biedt real-time mogelijkheden in een Amazon Web Services omgeving. Met de nieuwe integratie stelt Pentaho AWS-ontwikkelaars in staat om streaminggegevens op te nemen en te verwerken in een krachtige visuele omgeving.

Zichtbaarheid van data voor verbeterde governance
- Verbeterde integratie met Hitachi Content Platform (HCP): een gedistribueerd object storagesysteem dat is ontworpen om grote, groeiende repositories te ondersteunen.
- Integratie met IBM Information Governance Catalog (IGC): klanten kunnen lineage data van Pentaho bekijken in IBM's IGC om de hoeveelheid handmatige inspanning te verminderen die nodig is bij data governance.
- Streaming data lineage: realtime data traceren van populaire protocollen zoals AMQP, JMS, Kafka en MQTT.

Uitgebreide multicloud-ondersteuning
- Amazon Redshift bulkload: de meest gebruikelijke manier om data van Amazon Simple Storage (S3) naar Amazon Redshift te verplaatsen, is door middel van repetitieve SQL-scripts om bulkloads te orkestreren.
- Snowflake-connectiviteit: Snowflake is een van de toonaangevende bestemmingen voor cloud-datawarehousing geworden. Maar voor veel analyseprojecten willen gebruikers ook data uit andere bronnen opnemen, waaronder andere cloudbronnen. Pentaho 8.3 maakt het combineren, verrijken en analyseren van Snowflake-data samen met andere gegevensbronnen mogelijk.

Partners