16-07-2019

QUIPU4 whitepaper beschikbaar na succesvolle introductie software

Deel dit bericht

Tijdens de BI&DW summit 2019 hebben Pieter Rambags van Nippur/QOSQO en Jeroen Klep van QOSQO de nieuwste release van QUIPU kunnen lanceren. Deze lancering was een uitgelezen moment voor het team achter QUIPU4, dat nu ook een whitepaper beschikbaar stelt.

Vanuit verschillende kanten wordt belangstellend gereageerd en geïnformeerd naar de visie achter het genereren van data solutions. Deze whitepaper is bedoeld om in deze behoefte te voorzien. De whitepaper beschrijft hoe QOSQO denkt het volgende niveau in automatisering van data solutions te implementeren op basis van model-naar-model conversie.

Model-naar-model conversie
QUIPU 4 is een platform dat model-naar-model-conversie ondersteunt. Dit is waar het product zich onderscheidt van bestaande ETL-tools en andere datawarehouse automatiseringstools. Deze tools werken goed bij het transformeren en manipuleren van data op entiteit- of attribuutniveau, maar missen de ondersteuning voor het definiëren en ontwikkelen van transformaties op modelniveau.
Het is op dit hogere niveau dat patronen kunnen worden gevonden en toegepast en dus kunnen worden gegenereerd. Dit levert volgens QOSQO een veel efficiëntere manier op om data solutions te ontwikkelen.

Risicobeperking en kortere time-to-market
In de whitepaper wordt beschreven waarom en hoe deze visie leidt tot het verder inperken van het risico voor bedrijven waar het ontwikkeling van data solutions betreft. Tot nog toe worden er immers teveel oplossingen gebouwd, die maar beperkt houdbaar zijn en waar een grote afhankelijkheid blijft bestaan van de oorspronkelijke ontwikkelaars. En die nog sterk gebaseerd zijn op foutgevoelige, handgeschreven, programmacode.
Daarnaast biedt toepassing van het QUIPU4 platform bedrijven de mogelijkheid veel sneller nieuwe data solutions te ontwikkelen en te wijzigen. Hierdoor is sprake van een significant kortere time-to- market van nieuwe data-oplossingen.

De QUIPU4 whitepaper, alleen in het Engels, is hier te downloaden.

Partners