11-07-2019

Collibra neemt SQLdep over

Deel dit bericht

Collibra heeft de acquisitie aangekondigd van SQLdep, een SaaS-provider van geautomatiseerde data lineage. De overname van SQLdep biedt citizen data scientists de mogelijkheid om sneller diepere inzichten uit hun data te halen.

SQLdep automatiseert de ontdekking en visualisatie van data lineage en stelt organisaties in staat om de context en kwaliteit van data beter te begrijpen, compliance na te leven en vertrouwen te vergroten. De geautomatiseerde data lineagefunctionaliteit van SQLdep zal de Collibra-catalogus en Collibra's privacyaanbod aanvullen.

Met de geautomatiseerde lineage-diagrammen van SQLdep kunnen gebruikers begrijpen hoe datasets worden samengesteld en geaggregeerd, wat elke set betekent en welke sets kunnen worden vertrouwd om te worden gebruikt voor zakelijke beslissingen.
De integratie van SQLdep met Collibra's huidige aanbod zal de platformstrategie van het bedrijf versterken. Collibra zal met de overname van de activiteiten en de ontwikkelingshub van SQLdep in Praag ook haar Europese aanwezigheid uitbreiden.

Partners