03-07-2019

Dataiku ondersteunt The Ocean Cleanup met AI-initiatief Ikig.ai

Deel dit bericht

Dataiku heeft haar nieuwe initiatief Ikig.ai aangekondigd, gericht op het plaatsen van AI-tools en -vaardigheden achter non-profit ondernemingen. Het programma stelt non-profitorganisaties in staat om het volledige potentieel van AI te ontsluiten door Dataiku-software en data science resources beschikbaar te stellen. De Ocean Cleanup, een milieugerichte NGO die technologie gebruikt om plasticvervuiling uit de oceanen te verwijderen, is de inauguratieve non-profitorganisatie om samen te werken met Dataiku in het Ikig.ai-initiatief. De Ocean Cleanup is in 2013 opgericht door Boyan Slat.

Door hun samenwerking en dankzij Ikig.ai maakt The Ocean Cleanup gebruik van een gratis licentie van het Dataiku-platform om het gebruik van data te maximaliseren en hen te helpen efficiënter en effectiever te worden. Het Dataiku Data Science Team blijft de organisatie ondersteunen met logistiek, beelddetectie (zoals het identificeren van plastic in drone-afbeeldingen), marketingactiviteiten en ook het dagelijks gebruik van het Dataiku-platform.

"Als organisatie voelen we dat het onze verantwoordelijkheid is om terug te geven aan onze gemeenschap en we moedigen onze medewerkers aan betrokken te raken bij projecten waarvoor ze een passie hebben", zegt Marc Batty, mede-oprichter en hoofd van Ikig.ai bij Dataiku. "We hebben een speciaal talent bij Dataiku en de kans om ons vermogen te gebruiken om data te democratiseren om de wereld te veranderen. We zijn trots op ons eerste succes ter ondersteuning van The Ocean Cleanup - het gebruik van gegevens ten goede."

Het woord Ikigai is een Japanse term voor 'een reden om te bestaan’. Ikigai verwijst meestal naar 'de bron van waarde in iemands leven' of 'de dingen die iemands leven de moeite waard maken’. Het doel van Ikig.ai is om gebruik van data science voor het goede te ondersteunen.
Acceptatie in het programma omvat ondersteuning via:
- Non-Profit Licenties: non-profitorganisaties kunnen een donatie van een licentie voor Dataiku aanvragen, het gecentraliseerde dataplatform om gegevensgebruik te democratiseren.
- Data Science Vaardigheden: Dataiku helpt non-profitorganisaties hun doelen te bereiken en hun missies te versnellen door het aanbieden van de diensten van data scientists en analisten van wereldklasse.
- Dataiku Vrijwilligerswerk: elke medewerker van Dataiku wordt aangemoedigd om vrijwilligerswerk te doen en terug te geven aan hun gemeenschap en de doelen waarvoor ze gepassioneerd zijn.

Meer informatie of om uw organisatie voor het programma in te dienen: Ikig.ai.

Partners