01-07-2019

Celonis sluit boekjaar af met sterke groei

Deel dit bericht

Celonis, leverancier van process mining software, heeft voor het tweede boekjaar op rij driecijferige groei gerealiseerd. De omzet van de snelgroeiende onderneming bedroeg meer dan 100 miljoen dollar en het personeelsbestand is verdubbeld met meer dan 400 extra medewerkers.

Het afgelopen fiscale jaar bereikte Celonis veel mijlpalen. Zo overtrof het bedrijf de status 'unicorn', lanceerde het met de Intelligent Business Cloud de eerste SaaS process mining-oplossing en verdubbelde het bedrijf zijn klantenbestand.

De lancering van de Intelligent Business Cloud heeft nieuwe verkopen gestimuleerd. Door de snelheid waarmee de SaaS-oplossing kan worden ingevoerd, zijn de verkoopcycli versneld en is het mogelijk om sommige implementaties nu binnen enkele dagen of weken te voltooien. De Celonis Action Engine, die gebruikmaakt van machine learning en AI om de volgende beste actie aan te bevelen aan medewerkers die betrokken zijn bij het versnellen van processen, heeft geleid tot aanzienlijke nieuwe verkopen bij bedrijven als Ingram Micro en een verlenging van de samenwerking met Elsevier om het gebruik van de oplossing binnen het hele bedrijf uit te breiden.

"Toen we met Celonis begonnen, moesten we mensen nog de waarde van process mining leren. Vaak vonden mensen dat het te mooi klonk om waar te zijn", aldus Alex Rinke, co-CEO van Celonis. "Dit jaar waren er meer dan duizend deelnemers bij onze eerste klantenconferentie die verhalen vertelden over resultaten en transformaties die nog nooit eerder zo snel en op zo'n grote schaal mogelijk waren. De erkenning en de snelheid van de belangstelling van klanten in de sector in het afgelopen jaar was verbluffend en de overgang naar ons SaaS-model verliep nog sneller dan we hadden verwacht."

Company:

Celonis

Partners