20-06-2019

HPE komt met innovaties voor snellere adoptie van de “intelligent edge”

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft vandaag nieuwe edge-solutions, research labs en programma’s aangekondigd om de adoptie van de zogeheten “Intelligent Edge” te versnellen en vereenvoudigen. Daarmee kunnen klanten unieke digitale ervaringen ontwikkelen en bovendien gebruikmaken van analytics en machine learning om realtime te reageren op veranderingen.

De nieuwe producten en programma's omvatten:

 • Belangrijke updates aan Aruba Central. Dit is het enige cloud-gebaseerde platform dat netwerkbeheer, AI-powered analyses, gebruikersgerichte service assurance en security voor bekabeld, draadloos en WAN samenbrengt aan de ‘edge’ (de rand van het netwerk).
 • Integraties en nieuwe kant-en-klare edge-to-cloud-oplossingen, geleverd met ABB, Microsoft en PTC, waardoor realtime intelligence en controle in industriële omgevingen mogelijk is.
 • Het Intelligent Edge en IoT Center of Excellence (CoE) en Labs, onderdeel van Hewlett Packard Labs, ontwikkelt en commercialiseert nieuwe mogelijkheden en technologieën die de Intelligent Edge-transitie van klanten en partners versnelt.

Onderzoek wijst uit dat Internet of Things (IoT) en de bijbehorende datagroei het komende decennium een ​​economisch potentieel van maximaal $11 miljard per jaar heeft.1 Om dit potentieel te benutten, moeten organisaties een Intelligent Edge implementeren. Deze architectuur is volledig verbonden, beveiligd, gedistribueerd en autonoom. Om de Intelligent Edge in de hele waardeketen goed te implementeren, hebben organisaties oplossingen nodig die implementatie en beheer zowel beveiligen als vereenvoudigen. Daarnaast moeten de oplossingen operationele technologie (OT) samenbrengen met IT en moet het gebrek aan skills en investeringsmogelijkheden worden aangepakt.

"De edge is langzamerhand het nieuwe centrum van het digitale universum geworden. Hierdoor krijgen organisaties nieuwe kansen om digitale ervaringen te creëren en concurrentievoordelen te halen", aldus Keerti Melkote, oprichter en president van Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. "Vandaag kondigen we innovaties aan waarmee onze klanten deze kansen kunnen benutten door de implementatie van de Intelligent Edge sterk te vereenvoudigen, te beveiligen en te versnellen."

Platform vereenvoudigt beveiliging en beheer van edge infrastructuur

Oplossingen in silo’s zorgen voor meer complexiteit en verhogen de tijd tot herstel. Om IT-operaties te versnellen en IT-professionals te ontlasten, voert Aruba belangrijke updates door op Aruba Central. Met deze verbeteringen profiteren klanten van AI gebaseerde netwerkanalyses, verbeterde security en gebruikersgerichte zekerheid voor bekabelde, draadloze en WAN edge-infrastructuren. Dit gebeurt vanaf één enkel controlepunt. Belangrijke updates zijn onder meer: 

 • Geavanceerde AI-powered analytics en assurance op basis van Aruba NetInsight en User Experience Insight. Dit stelt IT-professionals in staat om infrastructuurproblemen snel op te lossen voordat ze impact hebben op de organisatie. Vanaf nu zijn Aruba’s Analytics and Assurancemogelijkheden geïntegreerd in het Aruba Central cloud gebaseerde platform. Daarmee kunnen IT-professionals terugkerende netwerkproblemen snel oplossen en tegelijkertijd proactief identificeren hoe de infrastructuur van klanten kan worden versterkt voor gegarandeerde optimale ervaringen.
 • Software-defined branch (SD-Branch) en SD-WAN, beheerd op Aruba Central, is nu uitgebreid met verbeterde branch management en orkestratiemogelijkheden om business-intent policies centraal te definiëren. Dit om te voldoen aan de behoeften voor hybride cloudconnectiviteit voor gedistribueerde enterprises en om de kosten van operationele operaties te verlagen. De nieuwe SD-WAN Orchestrator op Aruba Central maakt het voor IT-professionals eenvoudiger om flexibele en veilige overlay-topologieën in te zetten in een grootschalige edge-infrastructuur. Daarmee worden duizenden vestigingen met meerdere datacenters verbonden. Aruba Virtual Gateways, nu beschikbaar voor AWS en Azure, breidt in combinatie met orkestratie het netwerk- en securitybeleid op kosteneffectieve wijze uit naar workloads die in de public cloud worden uitgevoerd. De nieuwe SaaS-prioriteitsfunctie verbetert niet alleen de prestaties van SaaS-applicaties, maar biedt ook inzicht in de ervaring van eindgebruikers voor bedrijfskritieke applicaties, zoals Microsoft Office 365 en Salesforce.
 • Aruba ClearPass Device Insight, geïntegreerd in Aruba Central, biedt IoT-inzicht en -security via een enkele beheersinterface, waarbij automatisch apparaten worden ontdekt. Vingerafdrukken en identificatie verlopen op basis van machine learning. In combinatie met ClearPass Policy Manager en de mogelijkheden voor dynamic segmentation security van Aruba kunnen netwerk- en securityteams policy enforcement automatiseren voor elk device en elke gebruiker.
 • Nieuwe netwerkmanagement workflowupdates zijn geïntegreerd in Aruba Central om deviceregistratie te versnellen met een geautomatiseerde mobiele app. Daarmee wordt inzicht gegeven in de netwerkconditie en wordt troubleshooting op alle locaties geboden.

Om organisaties meer flexibiliteit en keuze te bieden in hoe ze hun edge-infrastructuur verkrijgen en ondersteunen, zijn oplossingen van Aruba ook beschikbaar via HPE GreenLake for Aruba. Dit is een op subscriptie af te nemen Network-as-a-Service (NaaS) product. 

Realtime intelligence aan de industriële edge

In industriële omgevingen vergt de Intelligent Edge een ingewikkeld samenspel tussen sensoren, actuatoren, netwerken, applicaties en infrastructuren van de edge tot de cloud. Het brengt ook bijzondere uitdagingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan zware omstandigheden, intermitterende netwerkconnectiviteit en gebrek aan gekwalificeerd personeel op locatie. Daardoor zijn dergelijke implementaties vaak kostbaar, traag en kwetsbaar voor security- en betrouwbaarheidsproblemen. Om implementaties te vereenvoudigen, te versnellen en veiliger te maken, lanceert HPE in samenwerking met belangrijke industriële partners vooraf geïntegreerde kant-en-klare edge-to-cloud-oplossingen.

Beschikbaarheid

 • De eerste updates voor Aruba Central 2.5 zijn beschikbaar vanaf juli 2019.
 • De integratie van ABB Ability™ Smart Sensor-technologie met Aruba access points is eind 2019 beschikbaar.
 • Het Secure Edge Data Center voor Microsoft Azure Stack is nu beschikbaar met IEC-certificering en is vanaf augustus 2019 beschikbaar met UL-certificering.
 • HPE Edgeline IoT Quick Connect is beschikbaar in juli 2019
 • Fast Start Condition Monitoring is vanaf juli 2019 beschikbaar in Frankrijk en Nederland. Later dit jaar komt dit ook beschikbaar voor andere landen.

Partners