07-06-2019

Martin Cole volgt Tom Reilly op als CEO van Cloudera

Deel dit bericht

Cloudera heeft aangekondigd dat Tom Reilly per 31 juli 2019 zal aftreden als Chief Executive Officer en als lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur heeft Martin Cole, Voorzitter van de Raad van Bestuur, benoemd als interim Chief Executive Officer, effectief aan het einde van Reilly's overgang. Cole zal in de tussentijd samenwerken met Reilly om te zorgen voor een soepele overgang en om leiding te geven aan het executive team van het bedrijf, terwijl het bestuur op zoek gaat naar een vaste CEO.

Het bestuur heeft een commissie samengesteld bestaande uit de bestuursleden Peter Fenton, Kim Hammonds, Michael Stankey en Martin Cole om samen te werken met een recruitingbedrijf om de volgende CEO van Cloudera te zoeken. Cole maakt sinds 2014 deel uit van de Raad van Bestuur van Cloudera en was sinds 2018 voorzitter van de Raad. Voordat hij met pensioen ging bij Accenture in 2014, was Cole de Chief Executive van de Technology Group, waar hij verantwoordelijk was voor de volledige reeks Accenture-consultingdiensten, outsourcingoplossingen en leveringsmogelijkheden over de hele wereld. In deze rol leidde hij technologische innovatie, waaronder Accenture Technology Labs, Accenture Software en de ontwikkeling van opkomende technologische oplossingen, inclusief oplossingen voor de cloud.

Volgens Martin Cole is Tom Reilly een integraal onderdeel van Cloudera en heeft hij het bedrijf gedurende zijn termijn met visie en integriteit geleid. ”We danken Tom voor zijn bijdragen in de afgelopen zes jaar, waaronder Cloudera door fondsenwerving, strategische relaties en overnames loodsen, evenals de beursintroductie en fusie met Hortonworks. Tom en de Raad zijn altijd al geëngageerd geweest om de vooruitgang van Cloudera voortdurend te evalueren en ervoor te zorgen dat we waarde op de lange termijn genereren."

Company:

Cloudera

Partners