07-06-2019

Google neemt analytics-startup Looker over

Deel dit bericht

Google heeft aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan om Looker over te nemen voor 2,6 miljard dollar. Looker biedt een uniform platform voor Business Intelligence, datatoepassingen en analytics. Na de acquisitie wordt Looker onderdeel van Google Cloud.

De toevoeging van Looker aan Google Cloud biedt klanten een uitgebreide analyseoplossing - van het opnemen en integreren van data om inzichten te verkrijgen, tot ingesloten analyses en visualisaties - waardoor ondernemingen gebruik kunnen maken van de kracht van analytics, machine learning en AI. "Een van de belangrijkste manieren om de missie van Google vooruit te helpen, is door andere bedrijven te helpen hun missie te realiseren", aldus Sundar Pichai, CEO, Google. "We zijn verheugd Looker te verwelkomen in Google Cloud en kijken ernaar uit om samen te werken om onze klanten te helpen bij het oplossen van enkele van hun grootste uitdagingen."

De acquisitie is gebaseerd op een bestaande samenwerking waarbij de twee bedrijven meer dan 350 gezamenlijke klanten delen, zoals Buzzfeed, Hearst, King, Sunrun, WPP Essence en Yahoo!. De acquisitie van Looker zal naar verwachting eind dit jaar voltooid zijn.

Partners