11-06-2019

Databricks en Informatica sluiten partnerschap

Deel dit bericht

Databricks en Informatica hebben een partnerschap aangekondigd om de ontwikkeling van intelligente data pipelines te versnellen. Als resultaat van de samenwerking introduceerden de bedrijven productintegraties die zorgen voor een snelle en efficiënte data ingestion, vereenvoudigde creatie van high-volume data pipelines en geïntegreerde data governance voor intelligente data discovery en data lineage.

De Informatica-mogelijkheden voor discovery, lineage, ingestion en preparation samen met het Unified Analytics Platform van Databricks, bieden volgens de beide bedrijven een analytische oplossing voor data pipelines die gebruik maken van de correcte datasets en end-to-end data lineage bieden voor analytics en machine learning-implementaties.

Het partnerschap introduceert productintegraties die een snellere ontwikkeling en volledige governance van mogelijk maken:
- De Cloud Data Integration van Informatica en het Unified Analytics Platform van Databricks stellen datateams in staat om snel gegevens op te nemen in een beheerd data lake vanuit honderden hybride databronnen.
- Informatica's Big Data Management met het Unified Analytics Platform van Databricks stelt datateams in staat om eenvoudig performante, schaalbare data pipelines voor big data te creëren. Met behulp van visuele drag and drop-workflows van Informatica, kunnen datateams hun data pipelines definiëren om op geoptimaliseerde Apache Spark-clusters Databricks te draaien.
- De Enterprise Data Catalog van Informatica biedt ondersteuning voor het volgen van data lineage met het Unified Analytics Platform van Databricks en maakt Databricks-tabellen beschikbaar als onderdeel van de data catalog.

Informatica heeft ook ondersteuning aangekondigd voor Delta Lake, het open sourceproject van Databricks.

Partners