05-06-2019

Microstrategy: gebruikers willen BI-output graag zorgeloos consumeren

Deel dit bericht

Uit onderzoek van Pb7 Research en Microstrategy blijkt dat Noord-Europese bedrijven steeds meer datagedreven worden. Ze maken in toenemende mate gebruik van BI-output zoals analyses, rapporten en dashboards.

Volgens 86 procent van de respondenten spelen data een ondersteunende of leidende rol bij de besluitvorming. 51 procent van de respondenten vertrouwt hiervoor op de IT-afdeling of het BI Competence Center en deze vraag neemt nog steeds toe. Gebruikers willen graag decentraal met rapporten of dashboards werken (64 procent), mits de randvoorwaarden goed geregeld zijn. Bijna 80 procent hecht daarom grote waarde aan de samenwerking tussen IT en de business.
 
171 IT- en zakelijke beslissers van Noord-Europese ondernemingen met 500 of meer werknemers gaven hun input voor het onderzoek ‘Analytics in Northern Europe, 2018’. Van deze respondenten maakt 74 procent minstens wekelijks en 23 procent maandelijks gebruik van BI-output zoals analyses, rapporten en dashboards. De beslissers gaven aan dat ze zich graag minder bezighouden met gegevensbeveiliging, data modelleren, opschonen, verwerken en bewerken. Ze richten hun aandacht het liefst op de front-end: het produceren en publiceren van rapportages, drill downs en dashboards op maat.
 
Analytisch consumeren
Zakelijke gebruikers willen steeds sneller over meer inzichten kunnen beschikken. De waarde hiervan is het grootst als de datadefinities en databeveiliging goed geregeld zijn. En als er vertrouwen is in de datakwaliteit, integriteit van brondata en data governance. Selfservice BI vraagt om een zorgeloos consumptiemodel met eenvoudig te gebruiken tools en sterke IT-ondersteuning. Beslissers willen zich geen zorgen hoeven maken over randvoorwaarden. Daarom adviseert MicroStrategy haar klanten om een goede balans tussen de centrale en lokale BI te zoeken als bouwsteen voor hun datagedreven organisatie.
 
Meer informatie: Microstrategy
Bekijk hier de infographic

Partners