22-05-2019

MicroStrategy 2019 scoort hoog op analytics- en BI-ranglijst van Gartner

Deel dit bericht

MicroStrategy, leverancier van BI- en analyticssoftware, ontvangt hoge productscores van Gartner voor het MicroStrategy 2019 platform. In het rapport 'Critical Capabilities for Analytics and Business Intelligence Platforms' krijgt MicroStrategy in vier verschillende categorieën de hoogste score toegewezen van alle beoordeelde partijen.  
 
In het rapport beoordeelt het gerenommeerde onderzoeksbureau analytics en BI-platformen voor verschillende toepassingen. Op basis van deze beoordeling heeft Gartner een ranglijst opgesteld van leveranciers die voor deze specifieke toepassingen het beste scoren. MicroStrategy krijgt op deze ranglijst de volgende posities toegewezen:
- #1 in agile, gecentraliseerde BI-provisioning met een score van 4,34 (van 5)
- #1 in governed data discoverymet een score van 4,24 (van 5)
- #1 in OEM of embedded BI met een score van 4,64 (van 5)
- #1 in extranet deployment met een score van 4,38 (van 5)
- #2 in gedecentraliseerde analytics met een score van 4,23 (van 5)

Keerpunt voor analyticsindustrie
Volgens CEO Michael J. Saylor van MicroStrategy bevindt de analyticsindustrie zich op een keerpunt. “Bij analytics tools met self-service functionaliteiten ontbreekt het vaak aan robuuste data governance, terwijl traditionele BI-applicaties niet in staat zijn de toepassingen van de moderne business te ondersteunen. Wij zijn van mening dat het nieuwste platform van MicroStrategy de meest open en geavanceerde oplossing op de markt is.”
MicroStrategy 2019 is ontworpen om de meeste veeleisende toepassingen te ondersteunen en gaat verder dan moderne BI door HyperIntelligence te bieden. “Deze nieuwe categorie analytics ondersteunt meer gebruikers door via klikvrije ervaringen inzichten te leveren. MicroStrategy 2019 kan ieder bedrijf dat een intelligentere organisatie wil worden helpen deze reis te versnellen”, aldus Saylor.
 
Uit eerdere cijfers van Gartner bleek al dat het marktaandeel van MicroStrategy in de markt voor moderne BI-platformen in 2018 is gegroeid ten opzichte van 2017. De omzet uit dit subsegment steeg met 26,3 procent.
 
Eerdere erkenningen
Het is niet de eerste keer dat analytics en BI-platform van MicroStrategy hoge scores krijgt toegewezen. Eerder werden de prestaties van het bedrijf erkend door:
Gartner: Erkend als 'Sole Challenger' in Gartner’s February 2019 Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms.
Dresner: Voor het tweede jaar op rij tot 'Technology Innovation Leader' benoemd door Dresner Advisory Services.
Ventana: Erkend als '#1 Overall Value Index Leader' in Embedded Analytics & Business Intelligence door Ventana Research.
Ventana: Benoemd tot '#1 Overall Value Index Leader' in Mobile Analytics and Business Intelligence door Ventana Research.

Meer informatie: MicroStrategy

Partners