17-05-2019

Marklogic voegt machine learning toe aan Data Hub 5.0

Deel dit bericht

MarkLogic introduceert versie 10 van haar multimodel database, en versie 5.0 van har Data Hub. Daarin zijn diverse verbeteringen en nieuwe functies toegevoegd, waaronder Embedded Machine Learning. Deze verbeteringen maken de MarkLogic-stack een volledige oplossing voor het integreren, cureren, beveiligen, analyseren van en reageren op bedrijfskritische data.

Met Data Hub 5.0 en MarkLogic 10 wil MarkLogic een van de grootste uitdagingen oplossen waarmee organisaties vandaag de dag te maken hebben: de mogelijkheid om snel en slim zakelijke meerwaarde te halen uit ongelijksoortige gegevens, gecombineerd met een holistische benadering van gegevensbeveiliging en governance. In tegenstelling tot andere data-integratieproducten, stelt de MarkLogic Data Hub organisaties niet alleen in staat om de bedrijfsvoering te analyseren, maar die er ook mee te sturen.

Data governance
De MarkLogic Data Hub, die zowel on-premises als in de cloud gebruikt kan worden (ook volledig geautomatiseerd als MarkLogic Data Hub Service), is gebaseerd op de multimodel database van MarkLogic. Dit NoSQL-dataplatform biedt flexibiliteit en schaalbaarheid, zonder dat het ten koste gaat van de beveiliging en gegevensconsistentie die organisaties nodig hebben.
De nieuwe functies en mogelijkheden maken versie 5.0 van de Data Hub:
- Slimmer: Kunstmatige intelligentie ligt ten grondslag aan veel van de mogelijkheden die Data Hub 5.0 biedt. Machine learning algoritmes draaien hiermee dichter bij de gegevens: in de kern van de database, en kunnen gebruikt worden om belangrijke taken zoals fraudedetectie, personalisatie, diagnostiek en klantenservice te optimaliseren.
- Eenvoudiger: Aanpasbare low-code/no-code-orkestratiestromen maken het voor eindgebruikers eenvoudig om gegevensbronnen in kaart te brengen en matching- en data-integratieprocessen uit te voeren. De datalogica worden zo dicht mogelijk bij de gegevens ingekapseld, waarmee de governance en prestaties verbeterd kunnen worden. Data Services vereenvoudigen verder de toegang tot gegevens en verbeteren de flexibiliteit door alleen de aspecten van gegevens te tonen die eindgebruikers en ontwikkelaars nodig hebben. Door granulaire request-monitoring wordt het eenvoudiger om de meeste waarde uit een MarkLogic Data Hub te halen.
- Veiliger: MarkLogic 10 en Data Hub 5.0 verbeteren zowel de beveiliging als de governance van data met toonaangevende mogelijkheden zoals automatische tracering van de herkomst van data, geavanceerdere graph-security en een meer granulaire scheiding van taken.

Company:

MarkLogic

Partners