10-05-2019

IBM en Vodafone bouwen aan toekomst met Hybrid Cloud en AI

Deel dit bericht

IBM en het Indiase Vodafone Idea hebben aangekondigd dat beide bedrijven een vijfjarige multimiljoen dollar overeenkomst hebben ondertekend om een verbeterde klantervaring te leveren aan miljoenen aangesloten consumenten en bedrijven in India. Daarnaast zal deze overeenkomst ook bijdragen aan de stellingen van Vodafone Idea door haar IT-gerelateerde kosten te verlagen.

De samenwerking zal Vodafone Idea voorzien van een hybride cloudgebaseerd digitaal platform om intiemere betrokkenheid mogelijk te maken met haar meer dan 387 miljoen abonnees, waardoor bedrijfsefficiëntie, flexibiliteit en schaalgrootte worden verbeterd en bedrijfsprocessen worden vereenvoudigd. Dit nieuwe infrastructuurplatform zal beperkingen helpen wegnemen voor de exponentiële groei van datagebruik, aangedreven door het toenemende gebruik van video, streaming en digitale handel.

Vodafone Idea werkt samen met technologiepartners, waaronder IBM, om innovatieve technologie te implementeren. Het gebruik van Hybrid en Multi Cloud, analytics en AI-beveiligingsmogelijkheden van IBM zal bijdragen aan de overgang van Vodafone Idea naar een open, flexibele en veilige IT-omgeving. Het zal ook een platform bieden voor snelle gezamenlijke initiatieven in AI en IOT.

Big Data
IBM blijft services leveren voor Vodafone Idea, waarbij gebruik wordt gemaakt van de eerdere mogelijkheden met Vodafone India en Idea Cellular. Het consolideert applicaties en infrastructuur, inclusief datacenters, disaster recovery-centra en versnelt verder bestaand cloud gebruik. Oplossingen die eerder door Vodafone India Limited en Idea Cellular Limited zijn geïmplementeerd, zullen worden samengevoegd en Big Data-mogelijkheden worden verbeterd.

Vodafone Idea zal ook gebruik maken van dynamische automatisering en geautomatiseerde procesautomatisering om efficiëntie en standaardisatie bij IT-activiteiten te stimuleren. Op AI en Machine Learning gebaseerde Cognitive Solutions zijn erop gericht om Vodafone Idea een veilige omgeving te bieden die naleving van regelgeving, intelligente detectie van bedreigingen en databescherming garandeert.

Partners