06-05-2019

SAS investeert in mensen met AI en onderwijs in analytics

Deel dit bericht

SAS lanceert gratis AI-software voor onderwijs, een nieuw simulatiespel, nieuwe AI-certificeringen en een samenwerkingsverband met de Boys & Girls Coding Club.

Tijdens het jaarlijkse SAS Global Forum, de analytics-conferentie die in Dallas plaatsvond, werden verschillende nieuwe programma's en initiatieven geïntroduceerd. Hiermee wil SAS het analytics onderwijs voor iedereen toegankelijk maken, van academische instellingen tot professionals en toekomstige programmeurs. De verschillende programma’s en initiatieven bestaan uit:
- SAS Viya for Learners biedt gratis toegang tot AI-software voor het hoger onderwijs.
- Cortex, een nieuwe simulatiegame, stelt docenten in staat om de analytische leerervaring te gamificeren.
- Nieuwe certificeringen op het gebied van machine learning en computer vision helpen professionals om de erkenning te krijgen voor hun AI-vaardigheden.
- Samenwerking met Boys & Girls Clubs laat kinderen kennismaken met codering.

SAS CEO Jim Goodnight vertelt dat organisaties kunstmatige intelligentie en advanced analytics willen inzetten, maar ze hiervoor niet over het juiste talent beschikken. Met deze investering in haar opleidingsaanbod wil SAS enerzijds de nieuwe generatie, die opgroeit in een data-gedreven wereld, enthousiasmeren om met data-analyse en data science te werken. Anderzijds wil SAS de barrière verlagen om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Partners