06-05-2019

Microsoft lanceert managed Azure Blockchain Service

Deel dit bericht

Microsoft heeft de public preview aangekondigd van Azure Blockchain Service, die als basis voor blockchain-applicaties in de cloud moet dienen. Azure Blockchain Service is een volledig beheerde blockchain-service die de vorming, beheer en governance van consortium blockchain-netwerken vereenvoudigt, zodat bedrijven zich kunnen concentreren op workflowlogica en applicatie-ontwikkeling.

Met een paar klikken kunnen gebruikers een permissioned blockchain network opzetten en implementeren en consortiumbeleidsregels beheren met behulp van een intuïtieve interface in de Azure-portal. Ingebouwde governance stelt ontwikkelaars in staat om nieuwe leden toe te voegen, permissions in te stellen, netwerkactiviteit te controleren en beheerde privé-interacties uit te voeren via integraties met Azure Active Directory.

Microsoft heeft ook een samenwerking aangekondigd met J.P. Morgan om van Quorum het eerste grootboek (ledger) te maken dat beschikbaar is in Azure Blockchain Service. Omdat het is gebouwd op het Ethereum-protocol, dat een van de grootste blockchainontwikkelaarscommunity’s heeft, is Quorum volgens Microsoft een ‚Äč‚Äčlogische keuze. Het kan worden geïntegreerd met een uitgebreide reeks open source tools en tegelijkertijd ondersteuning bieden voor vertrouwelijke transacties.

Meer informatie: Microsoft

Company:

Microsoft

Partners